Verificari care va pot feri de un automobil second hand care nu merita cumparat

Mereu informat

Culoarea fumului de esapament

Porniti motorul si mergeti in spatele masinii. Un fum mic la pornirea unui motor nu este de obicei nimic grav, dar urmariti esapamentul timp de cateva minute, deoarece este un semn clar al unei probleme, daca persista:

  • Fumul albastru inseamna ca motorul arde ulei. Asta inseamna ca uleiul patrunde in cilindri. Ar putea indica o chiulasa arsa sau probleme cu garniturile interne ale motorului. Oricum ar fi, facturile pentru repararea lor ar putea fi semnificative.
  • Fumul alb poate fi mai greu de observat, deoarece este usor de confundat cu aburul – o expulzare obisnuita la pornirea masinii, in special in diminetile reci. Fumul alb excesiv poate indica, de asemenea, o defectiune a chiulasei, dar de data aceasta problema e agentul de racire care intra in cilindri si e ars cu combustibilul.
  • Fumul negru este cauzat de obicei de motorul care arde prea mult combustibil. De obicei, este mai usor de corectat decat rezolvarea cauzelor fumului alb sau albastru, dar poate fi redus la mai multe componente, astfel incat poate fi mai greu de identificat cauza.

Daca sunteti inca dornic sa cumparati o masina care emite fum de orice culoare, ar trebui sa o verificati intotdeauna cu un expert, sfatuiesc de la platforma InmatriculariAuto.net.

Verificarea cutiei de viteze si a ambreiajului

Verificarile cutiei de viteze si ale ambreiajului tin mai putin de ceea ce puteti vedea si mai mult de ceea ce puteti simti. Sunt disponibile cutii de viteze manuale si automate, dar exista diferite tipuri de cutii de viteze automate care se pot comporta diferit. Indiferent de cutia de viteze pe care o are masina, aceasta ar trebui sa actioneze toate treptele de viteza fara probleme. Daca nu, exista o problema, atrage atentia managerul unei firme de inmatriculare automobile.

Intr-o masina manuala, punctul de muscare al ambreiajului – punctul in care simtiti ca masina incepe sa se miste atunci cand eliberati pedala de ambreiaj – ar trebui sa se afle la mijlocul cursului pedalei. Daca trebuie sa impingeti piciorul pana la podea, ambreiajul va avea nevoie de verificare. Ar putea fi vorba atat de o ajustare, cat si de o inlocuire scumpa. Ar trebui sa puteti schimba cu usurinta vitezele. Rezistenta sau zgomotele de agatare indica, de asemenea, o problema.

Indiferent de tipul de cutie de viteze automata pe care il testati, asigurati-va ca actionati toate treptele de viteza, asigurati-va ca „kickdown-ul” functioneaza – functia care schimba treptele de viteza cand apasati pedala de acceleratie pe podea. In cazul in care masina are un mod manual – actionat fie de  paletele schimbatoare de viteze montate pe volan, fie realizand o actionare manuala pe cutia de viteze – incercati-l pentru a va asigura ca functioneaza corect.

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mereu informat
Cum ajuta folia auto la protejarea tapiteriei din piele a vehiculelor?

Ati facut cumparat vreodata un vehicul second hand de lux, iar masina de care v-ati indragostit v-a dezamagit rapid cand ati vazut felul in care soarele a deteriorat interiorul din piele? Sau poate aveti un astfel de vehicul, si cautati o modalitate de a pastra interiorul din piele in aceeasi …

Mereu informat
Care e treaba cu regimul hotelier in Romania?

Un fenomen care s-a raspandit foarte mult  in ultima vreme in Romania este si foarte profitabil. Este vorba despre inchirierea de apartamente sau garsoniere in regim hotelier. Vorbim despre o afacere avantajoasa atat pentru proprietarii locuintelor, cat si pentru clienti. Statiunile si marile orase, precum Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, …

Mereu informat
Cum să vă protejați anvelopele împotriva resturilor de pe drumuri

Anvelopele bune nu sunt ieftine, deci este important să faceți tot ce puteți pentru a prelungi durata de viață a acestora. Deoarece anvelopele unui vehicul sunt primul punct de contact cu drumul, pericolele rutiere precum pietrele mici, gunoiul, resturile, sarea și substanțele chimice pot fi dăunătoare în timpul conducerii. Încercarea …