Va ganditi sa va porniti o mica afacere?

Afaceristi

Daca v-ati gandit sa va deschideti o afacere, probabil ca deja ati inceput sa cautati sfaturi. Exista atat de multe recomandari si idei pentru a demara o afacere incat alegerea celor potrivite poate crea confuzie.

Fiind un antreprenor sezonier, va pot spune ca nu exista o formula perfecta pentru a deschide o mica afacere. Am invatat ca de regula cele mai bune sfaturi in afaceri sunt cele ce va fac sa ganditi intr-un mod diferit. In continuare gasiti o lista de idei oferita de www.infiintari-firme.net pentru deschiderea propriei dumneavoastra afaceri despre care probabil nu ati mai auzit.

Sfaturi pentru deschiderea unei mici afaceri

Deschiderea propriei afaceri este de regula un proces in care invatati din mers. Insa cu cat veti lua decizii potrivite mai devreme, cu atat sansele ca compania dumneavoastra sa fie una de succes se vor maximiza. Daca aveti o idee de afaceri, incercati sa urmati aceste zece recomandari.

Fara scuze

Milioane de oameni viseaza sa devina antreprenori, insa nu vor face acest lucru niciodata. Se impovareaza gasind scuze, si se tem de esec. Din pricina banilor, a timpului sau a responsabilitatilor, veti putea gasi un milion de motive pentru a nu incepe o afacere.

Sa recunoastem, a fi propriul sef este un lucru infiorator. In majoritatea cazurilor, antreprenorii vor avea pentru inceput o multime de lucruri de pierdut si doar mici sanse de succes. Sa fiti ingrijorat pentru reusita afacerii dumneavoastra este ceva cat se poate de normal.

Insa aceste scuze nu fac decat sa va incetineasca in cursa dumneavoastra pentru a va atinge obiectivele. Daca doriti cu adevarat sa incepeti o afacere, va trebui sa identificati motivele care credeti ca va pot impiedica si sa le eliminati. Gasiti o solutie pentru problema si nu o lasati sa va tina pe loc.

Absorbiti totul

Ascultati ceea ce au de spus ceilalti – prieteni, familie, experti sau chiar ascultati-va pe dumneavoastra. Cand vine vorba despre lucrurile pe care le aveti de facut pentru a va atinge obiectivele antreprenoriale, fiti ca un burete. Pe masura ce invatati, conturati-va in cap ideea. Creionati lucrurile. Luati notite despre toate lucrurile invatate pentru a putea dezvolta un plan detaliat.
Atunci cand spuneti oamenilor despre proiectul dmneavoastra, urmariti-le limbajul nonverbal. Le place ideea? Sau incearca doar sa fie draguti aproband ceea ce spuneti dar considera ca va indreptati spre o directie gresita? Incurajati-va ascultatorii sa fie sinceri cu dumneavoastra. Opinia colectiva a persoanelor cu care intrati in contact ar putea reprezenta o reflexie a reactiei consumatorilor.

Nu ignorati importanta sfaturilor venite de la experti si antreprenori cu experienta. Acesti oameni stiu cu siguranta cum sa faca lucrurile sa functioneze. Antreprenorii inteligenti invata din greselile altor proprietari de afaceri. Eu de exemplu am ascultat de sfatul unui prieten care a infiintat o firma in Brasov in urma cu 3 ani si s-a dezvoltat foarte frumos.

Fiti solutia

In loc sa va incepeti afacerea gandindu-va la ce sa vindeti, descoperiti mai degraba ce problema a pietei ati putea solutiona. Este mult mai usor sa obtineti clientela atunci cand afacerea dumneavoastra rezolva o problema. Startup-ul dumneavoastra ar trebui sa acopere o lipsa dintr-o anumita piata sau nisa.

De ce doriti sa va deschideti propria afacere? Intelegandu-va singur motivele va va ajuta sa creati un brand si sa va promovati compania. Descoperiti cu ce probleme se confrunta clientii dumneavoastra si aflati cum le puteti solutiona.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Afaceristi
7 Provocari cu care se confrunta firmele nou infiintate in ziua de azi

Reglementare si conformitate Pe masura ce pietele si tehnologiile se schimba, regulile si reglementarile se schimba. In functie de sectorul dumneavoastra, poate avea mult mai mult sens sa aduceti un consultant care sa va ajute cu aceste domenii, mai degraba decat sa incercati sa intelegeti singur complexitatile – si sa …

Afaceristi
Promoveaza-te inteligent pentru mai multi clienti de video chat

Cele mai multe site-uri de video chat arata membrilor lor care modele sunt noi, asa ca vei avea oameni in camera ta pentru a verifica noul model. Pe parcursul acestei perioade, trebuie sa faci tot posibilul pentru a transforma acei oameni curiosi in membri fideli. Urmand sfaturile de mai jos, …

Afaceristi
Strategii importante pentru afacerile service-urilor de reparatii frigidere

In orice afacere exista mai multi factori importanti pentru a promova succesul acesteia, in primul rand fiind calitatea produsului. Dar daca produsul nu se face remarcat in ochii utilizatorului, nu poti obtine clienti. De asemenea exista o competitie vasta in industria reparatiilor de frigidere. Cum utilizezi cea mai buna strategie …