Tipuri de sisteme de tratare a apei
- By : Cristina
- Category : Mens sana in corpore sano
Urmatoarele sunt diferite tipuri de sisteme de imbunatatire a calitatii apei, care pot sau nu sa se aplice problemelor pe care le intampinati referitor la apa potabila. Observati care sunt optiunile pe care le aveti la dispozitia dumneavoastra pentru a deveni profesionist in imbunatatirea calitatii apei:
- Filtrarea carbonului
- Distilarea
- Demineralizarea prin ionizare
- Dedurizarea prin ionizare
- Filtrarea fierului sau a oxidului de fier
- Filtrarea neutralizanta
- Ozonul
- Pompe de alimentare sau pompe de alimentare chimica
- Osmoza inversa
- Filtrarea nisipului
- Filtrarea sedimentelor
- Sterilizarea cu ultraviolete
Orice alta metoda in afara celor mai sus mentionate trebuie investigata cu atentie inainte de efectuarea unei achizitii. Nici un echipament nu este o solutie completa pentru absolut toate problemele apei potabile. Fiti foarte sceptic la orice agent de vanzari care poate sustine faptul ca o anumita tehnologie va rezolva toate problemele apei potabile sau care sa nu necesite intretinere.
Apa potabila
Un profesionist in imbunatatirea calitatii apei la consumatorul final poate recomanda diferite sisteme pentru imbunatatirea gustului, a mirosului si claritatii apei. Mai jos sunt cele mai comune metode disponibile pentru imbunatatirea calitatii apei potabile. Aceste sisteme pot fi utilizate singure sau in combinatie.
Filtrarea sedimentelor
Indeparteaza particulele suspendate din apa pentru a-i imbunatati aspectul.
Filtrarea carbonului
Imbunatateste gustul, mirosul si claritatea apei potabile. Carbonul este cel mai frecvent utilizat pentru adsorbtia clorului si a cloraminei din apa municipala. Filtrarea cu carbon este o tehnica de tratare recunoscuta pentru efectul de indepartare a anumitor agenti de contaminare organici, cum ar fi trihalometanii, tricloretilena, paradiclorbenzenul si altele. Cu toate acestea, carbonul nu va elimina in totalitate sarurile minerale dizolvate (TDS) din apa. Discutati despre metoda de aplicare potrivita cu expertul de imbunatatire a calitatii apei. Daca substantele respective trebuie indepartate din motive de sanatate, va recomandam sa obtineti certificarea acestui fapt de la furnizorul dumneavoastra, Doar acesta poate oferi toate masurile de siguranta de care aveti nevoie.
Osmoza inversa (RO)
Utilizeaza factorul de presiune pentru a separa apa de sarurile minerale dizolvate. Apa rezultata este stocata intr-un rezervor special pentru a fi utilizata printr-un robinet aparte instalat pe chiuveta. Sistemele RO utilizeaza un filtru de sedimente, o membrana semipermeabila si un filtru de carbon pentru a produce o apa potabila cu continut scazut de minerale, cu continut scazut de sodiu si cu un gust placut. Osmoza inversa este utilizata de multe companii de imbuteliere a apei pentru a-si obtine produsul de inalta calitate.
Distilarea
Utilizeaza caldura pentru a evapora apa. Impuritatile sunt lasate in urma si spalate pentru a se scurge. Aburul este condensat inapoi in forma lichida si este racit pentru a deveni apa distilata. Cereti specialistului dumneavoastra in imbunatatirea calitatii apei o dovada a faptului ca produsele sale respecta standardele UE.
Apa imbuteliata
Folosit exclusiv pentru baut si gatit, apa imbuteliata poate fi livrata in case sau firme in containere de 5 galoane, poate fi achizitionata de la automatele gasite in afara mai multor piete sau cumparata in bidoane preambalate in cele mai multe magazine de bacanie.
O parte din apa plata imbuteliata este apa de la robinet sau apa tratata prin osmoza inversa si/sau filtrare cu carbon. Legea cere ca apa minerala sa fie apa dintr-un izvor natural. Desi este sau nu tratata, in functie de calitatea sa, toata apa imbuteliata este dezinfectata – de obicei prin ozonare sau sterilizare ultravioleta.
No Comments