Perfectionati-va stilul de conducere

Mereu informat

Depasirea altor vehicule

In conditii normale nu ar trebui sa depasiti alte vehicule decat pe partea dreapta. Dar exista patru exceptii de la aceasta regula:

  • Daca vehiculul din fata dumneavoastra doreste sa schimbe directia de deplasare spre dreapta si semnalizeaza acest lucru, il puteti depasi in siguranta pe partea stanga dupa ce v-ati asigurat in prealabil ca nu va intersectati cu alte autoturisme ce vin din sens opus.
  • Daca virati spre stanga si va aflati pe o banda anume destinata pentru acest lucru.
  • Daca traficul este lent si coloana de masini de pe banda dumneavoastra se deplaseaza mai repede decat cea aflata pe banda din dreapta – Retineti: Nu ar trebui sa schimbati benzile doar pentru a depasi aceasta situatie.
  • Pe benzile cu sens unic unde vehiculele pot depasi pe ambele sensuri.

In oricare din aceste situatii ar trebui sa manifestati o atentie sporita, sugereaza site-ul www.scoli-soferi.net.

Vehicule ce vireaza spre dreapta

Vehiculele ce intentioneaza sa vireze spre dreapta ar trebui sa semnalizeze acest lucru, dar nu va bazati doar pe acest fapt – exista soferi ce se razgandesc in ultimul moment. Fiti prudent si fiti pregatit pentru a va razgandi. Daca aveti dubii asteptati pana situatia se solutioneaza sau pana cand obtineti suficiente indicii ca veti putea face depasirea in siguranta.

Benzi pentru viraj la stanga

Unele drumuri au benzi anume desemnate pentru virajul la stanga – benzi de filtrare. Nu ar trebui sa utilizati aceste benzi decat atunci cand intentionati sa virati la stanga, iar in acest caz fiti foarte atent – soferii din dreapta dumneavoastra ar putea parasi banda pe care se afla in ultimul moment sau ar putea incerca sa evite un blocaj trecand pe banda dumneavoastra.

Deplasare lenta

Termenul de “lent” este adesea interpretabil, in orice caz o viteza mai mica de 50 km/h pe drumurile rapide (gen autostrazi, drumuri express) sau sub 15 km/h pe celelalte drumuri poate fi catalogata ca fiind lenta. Studiile au demonstrat ca schimbarea benzilor nu va va duce mai repede la destinatie atunci cand exista blocaje in trafic ! Nu realizati depasiri riscante doar pentru a evita aceste blocaje.

Drumurile cu sens unic

Desi puteti efectua depasirile pe ambele parti, asta nu inseamna ca strazile cu sens unic reprezinta un loc bun pentru a face manevre necugetate.  Soferii pe care ii depasiti s-ar putea sa nu va observe prezenta. De fiecare data fiti pregatiti sa evitati soferii ce vireaza la stanga fara a semnaliza! De asemenea fiti atenti la pietonii ce traverseaza din partea dreapta si sunt greu de observat datorita altor vehicule.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mereu informat
Fara emotii la noul service auto

Nimanui nu-i place sa riste atunci cand isi duce masina la reparat. In acest scop, am adunat cateva sfaturi care sa elimine emotiile cand alegeti un nou furnizor pentru reparatiia sau mentenanta masinii: Cereti referinte Specialistii le recomanda proprietarilor de automobile sa ceara referinte inainte de a incerca un service …

Mereu informat
Două extensii utile pentru Feedly

Per ansamblu sunt mulțumit de Feedly, cu care l-am înlocuit pe răposatul Google Reader. Dar sunt vreo două extensii care-l pot face și mai bun. FullyFeedly încarcă tot conținut unui post, chiar dacă feed-ul este parțial. Nu o face automat, din păcate, trebuie să apeși un buton sau de două …

Mereu informat
Cum sa creezi o noua partitie in Win 7

In continuare gasiti un tutorial destul de folositor (zic eu), cum sa creezi o noua partitie pe windows 7. Pentru inceput intram in Start – Control Panel – System and Security. In partea de jos a ferestrei care s-a deschis , la Administrative Tools dati click pe Create and format …

saferankbacklinks.com | 523: Origin is unreachable

Error 523

Ray ID: 661300d94bb50568 • 2021-06-18 08:03:52 UTC

Origin is unreachable

You

Browser

Working
Los Angeles

Cloudflare

Working
saferankbacklinks.com

Host

Error

What happened?

The origin web server is not reachable.

What can I do?

If you\'re a visitor of this website:

Please try again in a few minutes.

If you\'re the owner of this website:

Check your DNS Settings. A 523 error means that Cloudflare could not reach your host web server. The most common cause is that your DNS settings are incorrect. Please contact your hosting provider to confirm your origin IP and then make sure the correct IP is listed for your A record in your Cloudflare DNS Settings page. Additional troubleshooting information here.