La ce este util un certificat energetic?

Pentru casa

Ca si proprietar de casa sau de afacere, ultimul lucru la care va ganditi cand vreti sa vindeti sau sa va inchiriati proprietatea este un certificat energetic. Dupa toate aspectele la care trebuie sa va ganditi (agenti imobiliari, contracte de inchiriere, chirii si multe altele), chiar e nevoie sa va procurati acest act?

Raspunsul simplu la aceasta intrebare este: ”Daca inchiriati sau vindeti o casa sau imobil comercial – atunci DA”. Guvernul a introdus aceasta cerinta in legislatie, ceea ce face ilegala vanzarea sau inchirierea unui imobil fara furnizarea catre potentialii chiriasi sau cumparatori a acestui act. Aceasta lege se aplica tuturor cladirilor inchiriate sau vandute din Romania, incepand cu data de 20 iulie 2013.

Ati spune ca asta e o impunere pe timpul dvs, dar de fapt un certificat de performanta energetica este o investitie foarte importanta si utila. Ar putea chiar sa fie o modalitate de a face mai multi bani de pe urma proprietatii dvs (chirie mai mare sau pret mai bun de vanzare).

Certificatul pentru proprietari de case

Acest document va arata potentialilor cumparatori care este clasa de energie a casei dvs. Aceasta poate varia de la “A” pana la “G”(cea mai eficienta pana la cea mai putin eficienta). Aceasta informatie poate fi utilizata de cumparatori sa calculeze care ar fi posibilele facturi la energie. De asemenea, le va permite sa ia in considerare care ar fi urmatoarele lucrari de intretinere ale case. Spre exemplu, daca vor avea nevoie de usi si ferestre noi.

Daca sunteti un proprietar de casa ce doreste inchirierea imobilului, chiriasii vor lua in considerare costurile aferente locuirii pe proprietatea dvs, si daca au o casa calduroasa si confortabila. Aceste certificate energetice sunt unelte esentiale pentru cei ce doresc sa compare si sa judece fiecare casa la care privesc.

O clasa energetica buna a casei dvs va va aduce un potential mai mare de vanzare la pret bun sau o chirie mai mare, daca doriti doar sa inchiriati. Cel putin nu veti avea probleme in gasirea unui comparator sau chirias. Agentii imobiliari vor folosi un certificat in avantajul lor -accentuand valoarea proprietatii cu acest act.

Certificatul pentru cladiri cu destinatie comerciale

Inca odata, chiria pe care o cereti ,sau pretul de vanzare pe care il veti primi depind de clasa de energie a cladirii. Pentru afaceri este foarte important, intrucat o clasa energetica scazuta poate avea un impact enorm asupra facturilor, cum ar fi cea la incalzire. Proprietarii de afaceri trebuie sa stie daca vor fi costuri suplimentare asociate cladirii ce pot avea impact asupra profitului companiei.

Este evident ca detinerea unui certificat energetic este foarte importanta – nu doar o cerinta legala. El va permite fie sa inchiriati sau sa va vindeti proprietatea, dar va avea si potentialul sa imbunatateasca pretul de vanzare sau cel de inchiriere. Aceasta din urma este sigur o situatie de castig!

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru casa
3 Situatii cand un service TV va poate fi de ajutor

Burn-in Acest lucru este adesea cunoscut sub numele de burn-in pe ecran, desi aceasta definitie nu este pe deplin precisa. Burn-in-ul ecranului este o problema mai grava care implica degradarea permanenta a ecranului si are loc prin pastrarea unei imagini statice pe ecran pentru o lunga perioada de timp. Pastrarea …

Pentru casa
Apa sub masina de spalat vase? Iata cateva posibile motive

1. Aliniere gresita Una dintre cele mai bune modalitati de a evita scurgerile unei masini de spalat vase este sa va asigurati ca unitatea este nivelata. Cand este nealiniat, este posibil ca apa sa se adune sub masina de spalat vase. De asemenea, puteti pune lamele sub masina de spalat …

Pentru casa
Cele mai comune defectiuni ale aparatelor casnice

Frigidere Daca aveti un frigider cu un distribuitor de gheata sau de apa, probabil va place sa va primiti apa proaspata, rece si gheata la cerere – dar probabil nu sunteti atat de incantati sa aflati ca distribuitorul dvs. de apa si gheata are cele mai multe sanse sa se …