Functiile pe care le poate avea un filtru de apa in procesul de filtrare

Pentru casa

Filtrele de apa au fost supuse unor schimbari majore de-a lungul ultimilor zece ani. In timp ce unele filtre multifunctionale au ramas populare pe piata, numarul filtrelor cu functii precise este in crestere. Deoarece nu se poate sti dinainte ce tip de substante contamineaza sursa de apa, este important sa alegi un filtru care ofera avantaje multiple.

O prima functie importanta in procesul de filtrare este retinerea de sedimente. Prin aceasta functie sunt eliminate cele mai poluante substante din apa. Aceste filtre sunt realizate dintr-o substanta cu densitate crescuta si eficienta in inlaturarea impuritatilor mari, dar fara riscul de a provoca defectiuni filtrului de apa. Acest filtru protejeaza restul filtrelor care absorb microparticulele chimice si care nu sunt intotdeauna la fel de rezistente ca cel pentru sedimente.

Filtrele de carbon sunt proiectate sa absoarba materia organica din apa, precum si numeroase metale grele. Acest lucru se realizeaza prin intermediul carbonului activ. Carbonul imbunatateste gustul si aspectul apei trecute prin filtru si indeparteaza mirosul neplacut.

Una dintre cele mai apreciate functii a filtrelor este functia de dedurizare a apei. Dedurizatoarele sunt utile mai ales in locuinte, deoarece ajuta la imbunatatirea sanatatii pielii. Numeroase afectiuni ale pielii sunt cauzate de lipsa de hidratare in urma consumului de apa dura.

O schimbare unica survenita in industria filtrelor de apa este disponibilitatea cumparatorilor de a utiliza filtre separate  cu intrebuintari specifice, in locul filtrelor multifunctionale.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru casa
Ce este un motocultor si la ce foloseste?

Un motocultor este o masina agricola mica si puternica, proiectata pentru lucrarile de prelucrare a solului in gradini sau mici suprafete agricole. Acesta este echipat cu un motor intern, de obicei cu benzina sau motorina, si un ansamblu de unelte sau accesorii care permit lucrul eficient cu solul. Motocultorul poate …

Pentru casa
Informatii utile despre centrala termica

In ce situatii trebuie facuta mentenanta In cele mai multe cazuri, este indicat sa faci mentenanta centralei termice inaintea sezonului rece, asa incat aceasta sa functioneze corespunzator pe timpul iernii. Cu toate acestea, atunci cand observi ca centrala nu mai este performanta, poti face interventia si pe durata iernii. Trebuie …

Pentru casa
Cum se recunoaste un electrician autorizat ANRE?

In cazul in care in trecut ai lucrat cu electricieni neautorizati, stii deja la ce riscuri te supui. Lucrarile sunt facute prost si in graba, iar orice reparatie produce si mai multe daune. Acestea fiind spuse, data viitoare cand alegi un electrician, ar trebui sa optezi pentru unul autorizat ANRE, …