Evaluarea autorizata a unui bun imobil

Pentru casa

Problema principala in a evalua bunurile imobile e dificultatea de a gasi informatii credibile. Penuria de resurse financiare a ultimului an a alterat piata precum şi comportamentul actorilor in domeniul imobiliar. Piata a devenit a cumparatorilor, la randul lor acestia sunt cu mult mai putini. Actualele tendinte sunt determinate de tranzactiile putine, care sunt generate de proprietarii ce sunt siliti, din diverse motive, sa vanda.

In aceste conditii, cu toate ca, in mod intuitiv si natural, in ochii publicului, metoda potrivita pentru a evalua un apartament e aceea care are la baza datele din piata. E necesara o confirmare a valorii stabilite, utilizand şi alte abordari folosite in evaluarea unor proprietati imobiliare.

Evaluarea instabila

Pentru eliminarea oricaror dubii privind o valoare de piata a bunului imobiliar se recomanda o evaluare autorizata. Un departament specializat in evaluari lucreaza cu mai multe metode la determinarea valorii imobilului / apartamentului. In general, criteriile de evaluare apreciaza localizarea, costurile de constructie, anul constructiei, media preturilor care sunt expuse de catre proprietari ori capitalizarea veniturilor ce s-ar putea obtine prin inchirierea proprietatii.

In conditiile existentei unei multitudini de factori ce contribuie la efectuarea unei juste evaluari, e foarte probabil ca doua proprietati relativ identice sa fie oferite la preturi diferite. Fluctuatia pietei actuale este data de decalajul existent intre expectatiile proprietarilor şi puterea de cumparare a cumparatorilor. Dintre proprietarii de imobile, multi nu vor accepta aceasta realitate imobiliara pe care o vedem. Ca atare, pe segmentul rezidential, multe imobile sunt oferite astazi la vanzare cu niste preturi cu circa 20% mai ridicate decat cele ale tranzactionarii.

Ca urmare, o evaluare autorizata alunga orice fel de suspiciune cu privire la valoarea de piata a proprietatii. Intr-o zona situata central sau ultracentral a Capitalei, pretul realist, tranzactionabil acum pe piata, ar fi de circa 1.500 de euro pe metrul patrat construit. O evaluare imobiliara e un proces care se bazeaza pe niste calcule şi formule foarte riguroase, iar rezultatul sau, adica acel raport de evaluare, e luat ca referinta de catre bancile comerciale.
Altfel spus, intr-o piata libera e greu de stabilit o grila de evaluare, in functie de care se tranzactioneaza la rigoare. Oricare proprietate are o valoare pe care cumparatorul e in stare sa o achite intr-un moment dat.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru casa
La ce este util un certificat energetic?

Ca si proprietar de casa sau de afacere, ultimul lucru la care va ganditi cand vreti sa vindeti sau sa va inchiriati proprietatea este un certificat energetic. Dupa toate aspectele la care trebuie sa va ganditi (agenti imobiliari, contracte de inchiriere, chirii si multe altele), chiar e nevoie sa va …

Pentru casa
Vrei sa faci un proiect de casa?

  Va recomand sa vizitati pagina pagina de unde a fost preluat, unde puteti gasi si un articol excelent: http://www.octavian-ungureanu.ro/proiecte-case/infographic-arhitect-proiect-de-casa/.

Pentru casa
Functiile pe care le poate avea un filtru de apa in procesul de filtrare

Filtrele de apa au fost supuse unor schimbari majore de-a lungul ultimilor zece ani. In timp ce unele filtre multifunctionale au ramas populare pe piata, numarul filtrelor cu functii precise este in crestere. Deoarece nu se poate sti dinainte ce tip de substante contamineaza sursa de apa, este important sa …

saferankbacklinks.com | 523: Origin is unreachable

Error 523

Ray ID: 6618630cac74e4c4 • 2021-06-18 23:44:43 UTC

Origin is unreachable

You

Browser

Working
Los Angeles

Cloudflare

Working
saferankbacklinks.com

Host

Error

What happened?

The origin web server is not reachable.

What can I do?

If you\'re a visitor of this website:

Please try again in a few minutes.

If you\'re the owner of this website:

Check your DNS Settings. A 523 error means that Cloudflare could not reach your host web server. The most common cause is that your DNS settings are incorrect. Please contact your hosting provider to confirm your origin IP and then make sure the correct IP is listed for your A record in your Cloudflare DNS Settings page. Additional troubleshooting information here.