Evaluarea autorizata a unui bun imobil

Pentru casa

Problema principala in a evalua bunurile imobile e dificultatea de a gasi informatii credibile. Penuria de resurse financiare a ultimului an a alterat piata precum şi comportamentul actorilor in domeniul imobiliar. Piata a devenit a cumparatorilor, la randul lor acestia sunt cu mult mai putini. Actualele tendinte sunt determinate de tranzactiile putine, care sunt generate de proprietarii ce sunt siliti, din diverse motive, sa vanda.

In aceste conditii, cu toate ca, in mod intuitiv si natural, in ochii publicului, metoda potrivita pentru a evalua un apartament e aceea care are la baza datele din piata. E necesara o confirmare a valorii stabilite, utilizand şi alte abordari folosite in evaluarea unor proprietati imobiliare.

Evaluarea instabila

Pentru eliminarea oricaror dubii privind o valoare de piata a bunului imobiliar se recomanda o evaluare autorizata. Un departament specializat in evaluari lucreaza cu mai multe metode la determinarea valorii imobilului / apartamentului. In general, criteriile de evaluare apreciaza localizarea, costurile de constructie, anul constructiei, media preturilor care sunt expuse de catre proprietari ori capitalizarea veniturilor ce s-ar putea obtine prin inchirierea proprietatii.

In conditiile existentei unei multitudini de factori ce contribuie la efectuarea unei juste evaluari, e foarte probabil ca doua proprietati relativ identice sa fie oferite la preturi diferite. Fluctuatia pietei actuale este data de decalajul existent intre expectatiile proprietarilor şi puterea de cumparare a cumparatorilor. Dintre proprietarii de imobile, multi nu vor accepta aceasta realitate imobiliara pe care o vedem. Ca atare, pe segmentul rezidential, multe imobile sunt oferite astazi la vanzare cu niste preturi cu circa 20% mai ridicate decat cele ale tranzactionarii.

Ca urmare, o evaluare autorizata alunga orice fel de suspiciune cu privire la valoarea de piata a proprietatii. Intr-o zona situata central sau ultracentral a Capitalei, pretul realist, tranzactionabil acum pe piata, ar fi de circa 1.500 de euro pe metrul patrat construit. O evaluare imobiliara e un proces care se bazeaza pe niste calcule şi formule foarte riguroase, iar rezultatul sau, adica acel raport de evaluare, e luat ca referinta de catre bancile comerciale.
Altfel spus, intr-o piata libera e greu de stabilit o grila de evaluare, in functie de care se tranzactioneaza la rigoare. Oricare proprietate are o valoare pe care cumparatorul e in stare sa o achite intr-un moment dat.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru casa
3 Situatii cand un service TV va poate fi de ajutor

Burn-in Acest lucru este adesea cunoscut sub numele de burn-in pe ecran, desi aceasta definitie nu este pe deplin precisa. Burn-in-ul ecranului este o problema mai grava care implica degradarea permanenta a ecranului si are loc prin pastrarea unei imagini statice pe ecran pentru o lunga perioada de timp. Pastrarea …

Pentru casa
Apa sub masina de spalat vase? Iata cateva posibile motive

1. Aliniere gresita Una dintre cele mai bune modalitati de a evita scurgerile unei masini de spalat vase este sa va asigurati ca unitatea este nivelata. Cand este nealiniat, este posibil ca apa sa se adune sub masina de spalat vase. De asemenea, puteti pune lamele sub masina de spalat …

Pentru casa
Cele mai comune defectiuni ale aparatelor casnice

Frigidere Daca aveti un frigider cu un distribuitor de gheata sau de apa, probabil va place sa va primiti apa proaspata, rece si gheata la cerere – dar probabil nu sunteti atat de incantati sa aflati ca distribuitorul dvs. de apa si gheata are cele mai multe sanse sa se …