Cum să vă protejați anvelopele împotriva resturilor de pe drumuri

Mereu informat

Anvelopele bune nu sunt ieftine, deci este important să faceți tot ce puteți pentru a prelungi durata de viață a acestora. Deoarece anvelopele unui vehicul sunt primul punct de contact cu drumul, pericolele rutiere precum pietrele mici, gunoiul, resturile, sarea și substanțele chimice pot fi dăunătoare în timpul conducerii. Încercarea de a evita resturile este periculoasă atunci când conduceți, deoarece – atât vizual, cât și mental – este greu să procesați nivelul de pericol al unui obiect în câteva secunde în care un șofer trebuie să reacționeze. Șoferii care se confruntă cu resturi rutiere, adesea nu au timp sau spațiu pentru a evita o coliziune, iar aceste accidente pot fi destul de grave.

Întâmpinarea mai multor obstacole neprietenoase pe drum, cum ar fi gropi, plăci de oțel, denivelări, ramuri, mortăciuni, pietriș, sticlă și multe altele sunt normale. Chiar dacă aceste resturi nu vă perforează anvelopa, acestea pot cauza uzura neuniformă a anvelopelor. Dacă observați resturi rutiere sau dacă trebuie să conduceți peste cărări stâncoase sau pietriș, conduceți încet și cu atenție. Conform acestui website, este recomandat sa evitați aceste obstacole pe cât posibil:

  • Copaci și ramuri – Unul dintre cele mai problematice tipuri de pericole rutiere implică copacii și ramurile acestora. Căutați cu privirea în fața dumneavoastră resturile rutiere și, dacă vedeți că sunt, încetiniți și încercați să schimbați banda în siguranță, departe de resturi.
  • Gropi – Când vedeți o gropă pe drum, țineți bine de volan, încetiniți și, dacă este sigur, încercați să conduceți pe lângă groapă. Lovirea unei gropi vă poate înțepa cauciucul sau vă poate îndoi sau sparge roata.
  • Resturi metalice pe carosabil – Șuruburile, cuiele și alte obiecte ascuțite sunt vinovații obișnuiți din spatele unei explozii bruște sau a unei pene de cauciuc din timpul condusului.
  • Sticlă spartă – Cea mai obișnuită sticlă pe carosabil este de la farurile și parbrizele sparte de la locul accidentelor. Sticla spartă poate deteriora o anvelopă și poate cauza defectarea prematură.

Contribuiți la protejarea anvelopelor printr-un plan de protecție împotriva pericolelor rutiere. Acest plan de protecție a anvelopelor vă va oferi o liniște sufletească suplimentară în timp ce veți conduce și vă poate salva de a vă trezi cu o factură de reparații mai scumpă. Un plan cu pericolul rutier pentru anvelope vă va permite să înlocuiți mai ușor anvelopele vehiculului dumneavoastră, indiferent dacă suferiți o explozie totală a anvelopelor, dacă ați trecut peste un cui sau dacă întâmpinați un alt pericol pentru anvelope în timpul conducerii.

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mereu informat
Cum ajuta folia auto la protejarea tapiteriei din piele a vehiculelor?

Ati facut cumparat vreodata un vehicul second hand de lux, iar masina de care v-ati indragostit v-a dezamagit rapid cand ati vazut felul in care soarele a deteriorat interiorul din piele? Sau poate aveti un astfel de vehicul, si cautati o modalitate de a pastra interiorul din piele in aceeasi …

Mereu informat
Care e treaba cu regimul hotelier in Romania?

Un fenomen care s-a raspandit foarte mult  in ultima vreme in Romania este si foarte profitabil. Este vorba despre inchirierea de apartamente sau garsoniere in regim hotelier. Vorbim despre o afacere avantajoasa atat pentru proprietarii locuintelor, cat si pentru clienti. Statiunile si marile orase, precum Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, …

Mereu informat
3 Componente esentiale ale sistemului electric la masini

Sistemul electric al masinii dumneavoastra este format din baterie, demaror si alternator. Bateria furnizeaza curent demarorului. Apoi, dupa ce motorul a pornit, alternatorul ofera bateriei energia de care are nevoie pentru a se reincarca, si pentru a va alimenta masina. Daca una dintre aceste piese nu functioneaza corect, masina dvs. …