Cum sa porniti o afacere de reparatii calculatoare

Service de computere
Afaceristi

Determinati caracteristicile clientilor dumneavoastra ideali

Inainte de a va incepe propria afacere de reparatii PC, trebuie sa va dati seama pe cine vreti sa serviti. Aflati cine sunt clientii dumneavoastra ideali si caracteristicile comune pe care acestia le impartasesc. Cat de mari sunt afacerile lor? Cu ce probleme majore legate de obiectul dumneavoastra de activitate se confrunta ei? Pe masura ce incepeti sa va formati o idee asupra clientilor ideali, ganditi-va si la faptul daca vreti sa mergeti pe ceva generalist sau sa va specializati pe o anumita nisa. Sunt toti clientii dvsdumneavoastra intr-o anumita industrie, sau folosesc in mod obisnuit acelasi produse software si hardware specifice? Axandu-va pe o anumita nisa si avand o specializare va poate ajuta cu adevarat cu marketingul si vanzarile. Va veti pozitiona pentru a oferi solutii pe care niciun alt profesionist din domeniul tehnologiei nu le ofera si astfel sa deveniti indispensabil clientilor dumneavoastra.

Dezvoltarea afacerii

Setati-va tarifele chiar de la inceput

Atunci cand rulati propria afacere de reparare a computerului, timpul inseamna bani. Nu va puteti permite sa setati tarife prea mici pentru inceput. Nu numai ca va trebui sa lucrati incredibil de mult doar pentru a va atinge targeturile dar de asemenea veti avea dificultati in a creste preturile odata ce ati demarat deja afacerea, fara a pierde clienti si a compromite relatiile sau reputatia dumneavoastra. Pentru a va asigura ca va incepeti afacerea utilizand tarife competitive, www.reparatii-calculatoare.net va sfatuieste sa identificati concurentii locali si vedeti modul in care acestia taxeaza clientii si modul in care serviciile lor se compara cu ale dumneavoastra.

Cunoasteti-va punctele forte si slabiciunile

Pe masura ce va dati seama cum sa incepeti o afacere de reparare a calculatoarelor, trebuie sa stiti punctele dumneavoastra forte si slabiciunile pe care le aveti. S-ar putea sa aveti o baza tehnica foarte puternica, dar sa nu fiti foarte priceputi in afaceri. Pentru a reusi trebuie sa aveti un echilibru bun de aptitudini sociale si tehnice astfel incat sa puteti raspunde cel mai bine nevoilor clientilor dumneavoastra si sa va construiti relatii pe termen lung cu acestia. Asigurati-va ca aveti timp sa va deplasati in afara zonei de confort, si lucrati la deprinderea competentelor care sunt mai greu de format.

Fiti rabdator si lasati afacerea sa evolueze in timp

Nu va puteti astepta sa obtineti imediat o lista completa de clienti si venituri constante pentru afacerea dumneavoastra. Cand incepeti activitatea de reparatii pc trebuie sa va asteptati sa dureze ceva timp pentru a o pune pe rol – cateodata pana la 6 luni sau chiar un an. De ce? O afacere reusita de reparatii computere este construita pe relatii puternice cu clientii si relatiile necesita timp pentru a evolua. Trebuie sa obtineti perspective pentru afacerea dumneavoastra, clientii sa va cunoasca si sa aiba incredere serviciile oferite pentru ca acestia sa se transforme ulterior in clienti stabili, buni platitori, pe termen lung. Fiti rabdatori si urmati pasi simpli atunci cand va formati clientela. Creati conexiuni prin evenimente de marketing si de networking. Treceti fiecare client cu atentie prin ciclul vanzarilor. Daca sunteti diligent cu eforturile voastre, acestea vor fi rasplatite in timp.

Service de computere

Amintiti-va ca marketingul este cheia

Cand va ganditi doar cum sa incepeti o afacere de reparatii de calculatoare, veti avea o multime de roluri. Probabil ca trebuie sa faceti de la bun inceput activitati de marketing, vanzari, administrative si multe altele. Stabilirea unui plan de marketing bine conceput si diversificat, care incorporeaza o multime de activitati diferite, este singura modalitate de a va construi afacerea si a va asigura ca cifra de vanzari este bine alimentata. Astfel, puteti atrage clienti noi in mod regulat si va va ramane suficient timp sa gestionati alte elemente ale afacerii dumneavoastra.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Afaceristi
1
5 Pasi spre mai multi clienti pentru un contabil

Oferiti servicii complementare clientilor dvs. existenti De multe ori va puteti creste afacerea de contabil oferind servicii suplimentare clientilor pe care ii deserviti deja. Daca va folosesc concurentii pentru serviciile pe care le oferiti si dvs., explicati de ce firma dvs. ii poate servi mai bine. Dar alege-va momentul potrivit …

Afaceristi
1
6 moduri de a va promova afacerea de traduceri

Marketingul afacerii dvs. de traduceri legalizate este la fel ca marketingul oricarei alte activitati. Ceea ce inseamna de fapt este sa va asigurati ca oamenii stiu despre produsul sau serviciul pe care il oferiti si apoi sa va asigurati ca au o experienta pozitiva cu acel produs sau serviciu. In …

Afaceristi
7 Provocari cu care se confrunta firmele nou infiintate in ziua de azi

Reglementare si conformitate Pe masura ce pietele si tehnologiile se schimba, regulile si reglementarile se schimba. In functie de sectorul dumneavoastra, poate avea mult mai mult sens sa aduceti un consultant care sa va ajute cu aceste domenii, mai degraba decat sa incercati sa intelegeti singur complexitatile – si sa …