Cum sa incepeti o afacere de curatenie

Afacere curatare
Afaceristi

1. Determinati pe ce tip de companie de curatenie va veti specializa (rezidential, comercial sau specializat?)

Exista doua tipuri principale:

  • Pentru segmentul rezidential – curatarea locuintelor va implica lucrul in locuintele oamenilor (in mod normal, in timp ce acestia sunt la locul de munca) si poate fi intreprinsa chiar de dumneavoastra imediat ce va asigurati niste clienti. In cele din urma, puteti angaja personal pe masura ce se construieste baza dumneavoastra de clienti.
  • Curatenie comerciala – pentru a curata proprietatile comerciale veti avea nevoie de o echipa de oameni (proprietatile vor fi cladiri mari de birouri) si este posibil ca rolul dumneavoastra sa fie mai mult managerial decat activitatea efectiva.

In aceste doua tipuri, va recomandam sa luati in considerare:

  • Curatarea specializata – exista o multime de nise potential valoroase pentru afi explorate: de la o activitate de curatare a ferestrelor sau de la o activitate de curatare a covoarelor la o curatenie a acoperisului sau la o activitate de spalare a masinilor (toate acestea ar putea fi efectuate atat ca o afacere pentru destinatia rezidentiala cat si comerciala).

Luati in considerare aptitudinile dumneavoastra (sunteti pregatit sa curatati personal in fiecare zi sau sunteti mai potrivit pentru partea administrativa a companiei) si unde exista cea mai buna oportunitate de piata in zona dorita.

2. Cercetarea pietei

Cercetarea pietei potentiale si a demografiei locale va fi esentiala in determinarea tipului de companie pe care ar trebui sa o deschideti. Daca intentionati sa desfasurati o afacere pe piata interna, va trebui sa va asigurati ca oamenii din zona locala sunt capabili sa plateasca pentru ca altcineva sa le faca treburile; de asemenea daca doriti o afacere comerciala, exista suficiente contracte viabile pentru ca aceasta sa devina profitabila? Cercetarea pietei va fi de asemenea esentiala pentru determinarea preturilor pe care intentionati sa le practicati (convingeti un client potential sa contacteze competitia locala pentru a va asigura ca pretul dumneavoastra este unul competitiv).

3. Buget adecvat pentru echipamentul dumneavoastra

Costurile pentru echipamentele de curatare pot varia considerabil. Pentru firmele din domeniul casnic, cel mai adesea echipamentul este furnizat de gospodarii, dar daca va ganditi sa lansati o companie comerciala, exista unele echipamente de baza in care va trebui sa investiti:

  • Carucioare pentru echipamente;
  • Aspiratoare profesionale;
  • Masini de maturat;
  • Dubite.

Este important sa va asigurati ca orice cheltuieli pe care le faceti pentru echipamente vor fi amortizate de profit.

4. Creati un plan de marketing

Pe langa unele cheltuieli initiale pe echipamente, poate fi necesar sa alocati un anumit buget pentru marketing. Unul dintre cele mai grele elemente in a incepe o companie de curatenie (si, de fapt, orice afacere de servicii) il reprezinta construirea unei liste de clienti. In functie de natura afacerii dumneavoastra, unele metode traditionale, cum ar fi pliantele si fluturasii, ar putea fi cel mai bun lucru cu care sa incepeti – desi merita sa luati in considerare si investitiile in publicitatea online, cum ar fi pay-per-click – in special daca oferiti servicii de nisa. Nu ezitati sa iesiti si sa bateti la niste usi – curatenia poate fi o treaba destul de personala, iar potentialii clienti ar fi mai dispusi sa accepte serviciile dumneavoastra daca va intalnesc fata in fata!

5. Dezvoltati un brand puternic si construiti o reputatie

Odata ce afacerea dumneavoastra se afla in plina desfasurare si incepe sa castige impuls, este important sa construiti o marca cu care sa va puteti mandri; exceptand cheltuielie de marketing, veti fi in principal dependent de castigarea clientilor prin cuvinte si recomandari personale. Pentru a construi o identitate de brand este o idee buna sa aveti un logo si sa aveti o uniform – pentru orice angajat – cu un brand clar pe el. Abonarea la organizatiile comerciale care au un standard obligatoriu pentru aderare poate ajuta de asemenea la crearea unei reputatii profesionale, precum si obtinerea de clienti satisfacuti pentru a oferi marturii. Incercati sa creati un USP care nu este doar despre pret – ci ceva care defineste in mod clar marca dumneavoastra ca o companie de curatenie care nu va fi usor trecuta cu vederea.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Afaceristi
7 Provocari cu care se confrunta firmele nou infiintate in ziua de azi

Reglementare si conformitate Pe masura ce pietele si tehnologiile se schimba, regulile si reglementarile se schimba. In functie de sectorul dumneavoastra, poate avea mult mai mult sens sa aduceti un consultant care sa va ajute cu aceste domenii, mai degraba decat sa incercati sa intelegeti singur complexitatile – si sa …

Afaceristi
Promoveaza-te inteligent pentru mai multi clienti de video chat

Cele mai multe site-uri de video chat arata membrilor lor care modele sunt noi, asa ca vei avea oameni in camera ta pentru a verifica noul model. Pe parcursul acestei perioade, trebuie sa faci tot posibilul pentru a transforma acei oameni curiosi in membri fideli. Urmand sfaturile de mai jos, …

Afaceristi
Strategii importante pentru afacerile service-urilor de reparatii frigidere

In orice afacere exista mai multi factori importanti pentru a promova succesul acesteia, in primul rand fiind calitatea produsului. Dar daca produsul nu se face remarcat in ochii utilizatorului, nu poti obtine clienti. De asemenea exista o competitie vasta in industria reparatiilor de frigidere. Cum utilizezi cea mai buna strategie …