Cum poti beneficia de cel mai avantajos schimb valutar?

Afaceristi

Indiferent de valuta in care esti platit, in multe momente vei avea nevoie de bani in alta valuta si vei urmari sa obtii un curs de schimb avantajos. Astfel, cele mai multe persoane isi bun mereu intrebarea “Unde pot beneficia de cel mai bun schimb valutar?”. In cadrul acestui articol iti vom spune cum identifici un curs valutar avantajos si cum te asigura ca faci cele mai bune schimburi valutare.

Ce inseamna un curs de schimb mai bun?

In mod ideal, un curs de schimb mai bun reprezinta un schimb valutar in care cursul valutar nu difera decat cu unu-doi bani fata de cel afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR). In cazul sumelor mici, diferenta de schimb valutar este insignifianta, dar la sume mari aceasta se va reflecta imediat in banii pe care ii primesti.

Cum procedezi pentru a obtine un schimb valutar avantajos?

In cazul in care ai facut cel putin o data un schimb valutar la banca, cu siguranta ai vazut ca exista o diferenta clara intre acestea si cotatiile oferite de catre BNR. In majoritatea situatiilor acesta diferenta depaseste 1%.

Primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a obtine un curs valutar avantajos este sa te informezi din mediul online asupra cursului de referinta. Pe un astfel de site vei vedea cursul de schimb afisat de BNR, dar si cel practicat de cele mai mari banci din Romania. In acest mod nu mai trebuie sa pierzi timpul la cozi la banci si pe drumuri, ci poti sa alegi banca care iti ofera cel mai bun schimb valutar Bacau in acel moment.

Important de retinut!

Diferenta minora intre cursul afisat de BNR si cel practicat de catre banca te va ajuta in special atunci cand schimbi o suma mare de bani sau faci foarte multe tranzactii mici.

Este mai bine sa realizezi schimbul la ghiseu sau direct in contul bancar?

Raspunsul la aceasta intrebare este definitoriu atunci cand vrei sa obtii cel mai avantajos curs valutar. In primul rand, vei salva o gramada de timp in situatia in care faci schimbul valutar online si nu te mai deplasezi la banca. Sigur, pentru ca acest lucru sa fie posibil trebuie sa ai banii deja in contul bancii respective si un serviciu de Internet banking activ.

In general, bancile prefera sa ofere un curs valutar un pic mai bun celor care fac tranzactia online, in comparatie cu cel practicat la ghiseu. Chiar si asa, Schimbvalutar.net te sfatuieste sa te informezi inainte, pentru ca pot exista si exceptii de la aceasta situatie. Pe de alta parte, daca scoti banii in numerar la ghiseu si mergi la casa de schimb valutar, chiar daca obtii mai multa valuta, s-ar putea ca diferenta sa nu acopere comisioanele de ridicare numerar.

Intotdeauna cand faci o tranzactie valutara tine minte sa verifici si casele de schimb valutar non-bancare. De multe ori, este posibil ca acestea sa ofere cursuri de schimb mai bune decat bancile. Chiar si asa, ai mare grija ce casa de schimb valutar alegi si pastreaza intotdeauna chitantele intr-un loc sigur.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Afaceristi
1
5 Pasi spre mai multi clienti pentru un contabil

Oferiti servicii complementare clientilor dvs. existenti De multe ori va puteti creste afacerea de contabil oferind servicii suplimentare clientilor pe care ii deserviti deja. Daca va folosesc concurentii pentru serviciile pe care le oferiti si dvs., explicati de ce firma dvs. ii poate servi mai bine. Dar alege-va momentul potrivit …

Afaceristi
1
6 moduri de a va promova afacerea de traduceri

Marketingul afacerii dvs. de traduceri legalizate este la fel ca marketingul oricarei alte activitati. Ceea ce inseamna de fapt este sa va asigurati ca oamenii stiu despre produsul sau serviciul pe care il oferiti si apoi sa va asigurati ca au o experienta pozitiva cu acel produs sau serviciu. In …

Afaceristi
7 Provocari cu care se confrunta firmele nou infiintate in ziua de azi

Reglementare si conformitate Pe masura ce pietele si tehnologiile se schimba, regulile si reglementarile se schimba. In functie de sectorul dumneavoastra, poate avea mult mai mult sens sa aduceti un consultant care sa va ajute cu aceste domenii, mai degraba decat sa incercati sa intelegeti singur complexitatile – si sa …