Cum alegem aparatul de aer conditionat

Pentru casa

Vara deosebit de torida de anul trecut a facut ca discutiile despre efectele negative ale aparatelor de aer conditionat sa nu mai fie la fel de relevante ca in trecut. Din cauza caniculei prelungite, care nu facea doar imposibila deplasarea pe afara in timpul pranzului, aerul din incaperi devenea aproape insuportabil de cald, astfel ca instalarea unui aparat de aer conditionat a devenit mai mult decat o necesitate, o modalitate de a ne apara de un disconfort termic care facea imposibila concentrarea.

Cu totii stim ca din cauza caniculei organismul uman nu mai poate functiona la parametrii normali. A beneficia de confort termic inseamna si a avea eficienta in tot ceea ce intreprindem, fie la treburile gospodaresti cand ne afla acasa, fie la serviciu, atunci cand trebuie sa ne indeplinim sarcinile.

Aparatul de aer conditionat este recomandat de portalul montaj-aer-conditionat.ro sa fie ales in functie de incaperea unde dorim sa il utilizam. Astfel ca, puterea unui astfel de echipament trebuie corelata cu suprafata camerei respective. Puterea unui aparat de aer conditionat este exprimata in British Thermal Units (adica BTU).

Ca sa aveti o idee, pentru o camera cu o suprafata de 10-12 metri patrati este adecvat un aparat de aer conditionat cu o putere de 7000-9000 BTU/h (modul in care sunt orientate ferestrele in functie de punctele cardinale ne spune daca este nevoie de un aparat mai puternic sau mai slab).

Pentru a estima necesarul de frig dintr-o incapere, nu trebuie luata in calcul numai suprafata. Vor conta foarte mult si urmatoarele caracteristici:

  • incaperea este orientata spre sud sau spre nord?
  • cate persoane locuiesc/traiesc in camera respectiva?
  • dispune incaperea de izolatie termica?
  • exista conditii speciale pe care trebuie sa le aiba incaperea respectiva? (cum se intampla de exemplu in camerele unde se pastreaza serverele).

De asemenea, un alt aspect foarte important atunci cand alegem un aparat de aer conditionat este sa stabilim daca dorim sa utilizam respectivul aparat numai pentru racire sau avem nevoie si de o functie de incalzire a aparatului respectiv.

Daca doriti sa folositi aparatul de aer conditionat si pe perioada de trecere de la toamna la iarna sau de la iarna la primavara (utilizand evident functia de incalzire), este util sa alegeti un aparat de aer conditionat inverter. Acesta dispune atat de functie de racire, cat si de functie de incalzire si in plus are rezultate mult mai bune din punct de vedere al consumului.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru casa
Ce este un motocultor si la ce foloseste?

Un motocultor este o masina agricola mica si puternica, proiectata pentru lucrarile de prelucrare a solului in gradini sau mici suprafete agricole. Acesta este echipat cu un motor intern, de obicei cu benzina sau motorina, si un ansamblu de unelte sau accesorii care permit lucrul eficient cu solul. Motocultorul poate …

Pentru casa
Informatii utile despre centrala termica

In ce situatii trebuie facuta mentenanta In cele mai multe cazuri, este indicat sa faci mentenanta centralei termice inaintea sezonului rece, asa incat aceasta sa functioneze corespunzator pe timpul iernii. Cu toate acestea, atunci cand observi ca centrala nu mai este performanta, poti face interventia si pe durata iernii. Trebuie …

Pentru casa
Cum se recunoaste un electrician autorizat ANRE?

In cazul in care in trecut ai lucrat cu electricieni neautorizati, stii deja la ce riscuri te supui. Lucrarile sunt facute prost si in graba, iar orice reparatie produce si mai multe daune. Acestea fiind spuse, data viitoare cand alegi un electrician, ar trebui sa optezi pentru unul autorizat ANRE, …