Cum alegem aparatul de aer conditionat

Pentru casa

Vara deosebit de torida de anul trecut a facut ca discutiile despre efectele negative ale aparatelor de aer conditionat sa nu mai fie la fel de relevante ca in trecut. Din cauza caniculei prelungite, care nu facea doar imposibila deplasarea pe afara in timpul pranzului, aerul din incaperi devenea aproape insuportabil de cald, astfel ca instalarea unui aparat de aer conditionat a devenit mai mult decat o necesitate, o modalitate de a ne apara de un disconfort termic care facea imposibila concentrarea.

Cu totii stim ca din cauza caniculei organismul uman nu mai poate functiona la parametrii normali. A beneficia de confort termic inseamna si a avea eficienta in tot ceea ce intreprindem, fie la treburile gospodaresti cand ne afla acasa, fie la serviciu, atunci cand trebuie sa ne indeplinim sarcinile.

Aparatul de aer conditionat este recomandat de portalul montaj-aer-conditionat.ro sa fie ales in functie de incaperea unde dorim sa il utilizam. Astfel ca, puterea unui astfel de echipament trebuie corelata cu suprafata camerei respective. Puterea unui aparat de aer conditionat este exprimata in British Thermal Units (adica BTU).

Ca sa aveti o idee, pentru o camera cu o suprafata de 10-12 metri patrati este adecvat un aparat de aer conditionat cu o putere de 7000-9000 BTU/h (modul in care sunt orientate ferestrele in functie de punctele cardinale ne spune daca este nevoie de un aparat mai puternic sau mai slab).

Pentru a estima necesarul de frig dintr-o incapere, nu trebuie luata in calcul numai suprafata. Vor conta foarte mult si urmatoarele caracteristici:

  • incaperea este orientata spre sud sau spre nord?
  • cate persoane locuiesc/traiesc in camera respectiva?
  • dispune incaperea de izolatie termica?
  • exista conditii speciale pe care trebuie sa le aiba incaperea respectiva? (cum se intampla de exemplu in camerele unde se pastreaza serverele).

De asemenea, un alt aspect foarte important atunci cand alegem un aparat de aer conditionat este sa stabilim daca dorim sa utilizam respectivul aparat numai pentru racire sau avem nevoie si de o functie de incalzire a aparatului respectiv.

Daca doriti sa folositi aparatul de aer conditionat si pe perioada de trecere de la toamna la iarna sau de la iarna la primavara (utilizand evident functia de incalzire), este util sa alegeti un aparat de aer conditionat inverter. Acesta dispune atat de functie de racire, cat si de functie de incalzire si in plus are rezultate mult mai bune din punct de vedere al consumului.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru casa
3 Situatii cand un service TV va poate fi de ajutor

Burn-in Acest lucru este adesea cunoscut sub numele de burn-in pe ecran, desi aceasta definitie nu este pe deplin precisa. Burn-in-ul ecranului este o problema mai grava care implica degradarea permanenta a ecranului si are loc prin pastrarea unei imagini statice pe ecran pentru o lunga perioada de timp. Pastrarea …

Pentru casa
Apa sub masina de spalat vase? Iata cateva posibile motive

1. Aliniere gresita Una dintre cele mai bune modalitati de a evita scurgerile unei masini de spalat vase este sa va asigurati ca unitatea este nivelata. Cand este nealiniat, este posibil ca apa sa se adune sub masina de spalat vase. De asemenea, puteti pune lamele sub masina de spalat …

Pentru casa
Cele mai comune defectiuni ale aparatelor casnice

Frigidere Daca aveti un frigider cu un distribuitor de gheata sau de apa, probabil va place sa va primiti apa proaspata, rece si gheata la cerere – dar probabil nu sunteti atat de incantati sa aflati ca distribuitorul dvs. de apa si gheata are cele mai multe sanse sa se …