Cum ajuta folia auto la protejarea tapiteriei din piele a vehiculelor?

Mereu informat

Ati facut cumparat vreodata un vehicul second hand de lux, iar masina de care v-ati indragostit v-a dezamagit rapid cand ati vazut felul in care soarele a deteriorat interiorul din piele? Sau poate aveti un astfel de vehicul, si cautati o modalitate de a pastra interiorul din piele in aceeasi forma grozava cat mai mult timp de acum inainte? Din pacate e adevarat, soarele va deteriora interiorul din piele al unui vehicul in cativa ani de la momentul in care masina a intrat in circulatie.

Pe langa casa Dvs, masina este una dintre cele mai mari investitii pe care le veti face vreodata. Nu ar fi in interesul dumneavoastra sa faceti tot ce va sta in putere pentru a proteja acea investitie? Daca adoptati o abordare proactiva pentru a proteja interiorul din piele de lux, veti pastra pielea cu un aspect ca nou, si veti proteja valoarea de revanzare a vehiculului Dvs.

In acest articol, cu ajutorul oferit de un specialist in folie auto Satu Mare vom arunca o privire la modul in care folia auto ajuta la protejarea tapiteriei din piele a automobilului. Inainte de a incepe, sa aruncam o privire la ceea ce fac razele soarelui unui interior din piele neprotejat.

Inamicul numarul unu al interiorului din piele: razele UV de la soare!

Nu cu mult timp in urma, producatorii de automobile instalau scaune si tablouri de bord din piele ca un supliment destul de costisitor la pretul de serie al unei masini. Printr-o multime de tehnici inovatoare si design, aceleasi fabrici au inceput sa implementeze amestecuri de piele ecologica, care sunt aproape identice cu pielea reala, la un pret mult mai mic si mai atragator pentru potentialii cumparatori.

Indiferent daca aveti piele reala sau amestec in interiorul noii masini, va intalniti totusi cu aceeasi problema in ceea ce priveste razele daunatoare ale soarelui, si efectul pe care acestea il au asupra interioarelor din piele. Razele UV daunatoare ale soarelui sunt cele care descompun produsele din piele, provocand decolorare si crapare inestetice.

Cea mai buna modalitate de a va proteja interiorul din piele a vehiculului dumneavoastra este sa va montati o folie auto care este conceputa pentru a bloca aceste raze UV . Pe langa craparea si decolorarea tapiteriei, acestea pot provoca daune ireversibile si pielii umane, iar in unele cazuri, au fost o cauza directa a cancerului de piele.

Dar ce tip de nuanta este cea potrivita pentru Dvs si vehiculul Dvs? Optiunile de astazi sunt la fel de vaste ca si optiunile de masini existente pe piata, si fiecare tip este conceput pentru un anumit nivel de protectie.

Acum sa aruncam o privire la aceste tipuri de folie auto, si la beneficiile oferite de fiecare dintre ele.

Ce tip de folie auto este cel mai bun pentru protectia UV si interiorul din piele?

Majoritatea vehiculelor carora li se aplica folie auto in fabrica – atunci cand vehiculele sunt asamblate – sunt in intervalul de 20%. Toata nuanta geamurilor este masurata in procentul de lumina pe care nuanta il lasa sa treaca in vehicul, arata platforma www.folie-auto.net. Deci, filmul de 20% blocheaza 80% din lumina soarelui la care este expus.

Odata ce v-ati hotarat ce procent de transparenta aveti nevoie pentru masina dvs., urmatoarea intrebare este cu privire la ce tip folie auto doriti sa aplicati pe geamuri? Exista, practic, trei tipuri de folie auto:

  1. Coloranti. Geamul este nuantat cu mai multe straturi de vopsea pentru a ajunge la acea culoare pe care o doreste clientul. Aceste tipuri de produse se situeaza de obicei in gama celor mai ieftine, si nu sunt la fel de durabile ca celelalte tipuri de folie auto (vedeti mai jos).
  2. Folia metalica. Acestea sunt folii care au de fapt fulgi metalici microscopici presati in film. Ele fac o treaba buna de a reflecta caldura si razele UV, dar datorita compusilor metalici, pot face perturba receptia telefonului si semnalele radio AM/FM. Foliile metalice sunt utilizate pe scara larga datorita pretului scazut in comparatie cu alte tipuri de folie.
  3. Folia ceramica. Aceasta este de departe cel mai bun mod de a devia acele raze UV daunatoare, si de a oferi protectie pentru Dvs si masina. Aceste folii sunt putin mai scumpe, dar ofera o reducere de 80-98% a razelor UV si a semnaturilor de caldura in infrarosu. Folia ceramica este cea mai buna modalitate de a elimina razele UV daunatoare si caldura excesiva.

Dupa cum puteti vedea, folia ceramica este alegerea suprema atunci cand incercati sa opriti efectele nocive ale soarelui asupra interiorului din piele. Acum, singurul lucru de care aveti nevoie este o echipa care sa instaleze folia pe automobilul Dvs.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mereu informat
Care e treaba cu regimul hotelier in Romania?

Un fenomen care s-a raspandit foarte mult  in ultima vreme in Romania este si foarte profitabil. Este vorba despre inchirierea de apartamente sau garsoniere in regim hotelier. Vorbim despre o afacere avantajoasa atat pentru proprietarii locuintelor, cat si pentru clienti. Statiunile si marile orase, precum Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, …

Mereu informat
Cum să vă protejați anvelopele împotriva resturilor de pe drumuri

Anvelopele bune nu sunt ieftine, deci este important să faceți tot ce puteți pentru a prelungi durata de viață a acestora. Deoarece anvelopele unui vehicul sunt primul punct de contact cu drumul, pericolele rutiere precum pietrele mici, gunoiul, resturile, sarea și substanțele chimice pot fi dăunătoare în timpul conducerii. Încercarea …

Mereu informat
3 Componente esentiale ale sistemului electric la masini

Sistemul electric al masinii dumneavoastra este format din baterie, demaror si alternator. Bateria furnizeaza curent demarorului. Apoi, dupa ce motorul a pornit, alternatorul ofera bateriei energia de care are nevoie pentru a se reincarca, si pentru a va alimenta masina. Daca una dintre aceste piese nu functioneaza corect, masina dvs. …