Chiar este reciclarea metalelor importanta pentru viitor?

Mereu informat
1

Apa imbuteliata, sticle reciclate, pungi reutilizabile etc. Este cu adevarat importanta reciclarea metalului pentru viitor?

Exista tone de produse noi care sunt introduse in fiecare an pentru a ajuta la o problema centrala: deficitul. Este exact ceea ce credem cu totii ca este. Lucrurile se epuizeaza, iar asta include si resursele naturale.

Reciclarea metalelor conteaza

Pentru unii oameni le este greu sa inteleaga subiectul, dar exista o cantitate limitata de apa, combustibil si alte lucruri pe care le folosim in fiecare zi. Resursele naturale sunt lucrurile care fac lumea sa functioneze. Avand in vedere ca populatia umana este acum peste 7 miliarde, amenintarea utilizarii excesive si epuizarea alarmanta a resurselor naturale este o preocupare reala. Aici reciclarea metalelor devine critica pentru viitorul nostru, sunt de parere cei de la site-ul www.fier-vechi.net.

Reciclarea metalelor

Utilizarea obisnuita a metalelor feroase in constructie si viata face ca este foarte importanta reciclarea acestor materiale, astfel incat sa fie disponibile pentru generatiile viitoare. Cand ne uitam la metale limitate, este important sa luati in considerare cele doua tipuri de metale care sunt reciclate. Desi imaginea colectorului de conserve care scotoceste prin cosurile de gunoi este una comuna asociata cu reciclarea, metalele feroase sunt cele mai reciclate. Utilizarea ridicata a otelului si a altor metale bogate in fier utilizate pentru constructii reprezinta majoritatea metalelor reciclate.

Cresterea tarilor din intreaga lume si boom-ul asteptat al constructiilor din Statele Unite nu vor face decat sa creasca cererea de metale feroase. Pentru ca deficitul si epuizarea mineralelor sa nu afecteze negativ lumea, rata de 40% a materialelor reutilizate trebuie mentinuta, daca nu imbunatatita cu totul.

Electronice

Metalele neferoase pot fi gasite si in electronicele mici. Desi sunt folosite o multime de metale neferoase, cele mai importante patru sunt cuprul, aurul, argintul si paladiul.
Este bine cunoscut faptul ca cuprul este folosit in cablarea electrica si in case si aparate. Cand casele sunt demolate si aparatele sunt aruncate, acest cupru este irosit. In ritmul de crestere a distrugerii cladirilor de case, precum si a electronicelor perisabile, utilizarea cuprului creeaza o nevoie crescuta de reciclare de fier vechi.

Reciclarea aurului

Aurul este folosit pentru mai mult decat pentru bijuterii. Deoarece se degradeaza intr-un ritm atat de lent, este preferat in electronicele high-end. S-a spus ca exista suficient aur in cimitire pentru a finanta majoritatea tarilor. Acest lucru se va aplica in curand si la depozitele de gunoi. Similar cu aurul, argintul este folosit. Cu toate acestea, argintul este preferat pentru ca este un conductor mai bun decat aurul si suporta curenti mai puternici.

Este reciclarea metalelor chiar importanta pentru viitor?

Aceste metale neferoase sunt doar cateva exemple ale modului in care deficitul asigura o nevoie crescuta de reciclare. Aceste metale pretioase sunt acum necesare pentru utilizarea moderna de zi cu zi. Sunt metale pretioase neferoase prin definitie, iar nevoia in continua expansiune pentru aceste materiale scurteaza durata de viata – care este insasi definitia penuriei. Aceasta realitate este motivul pentru care reciclarea este atat de importanta.

Sa se introduca garantia pentru orice ambalaj de tip sticla / conserva. Atunci sa vezi curatenie si reciclare. Dar cu handic@patii astia care ne conduc, atentie numai la burta lor…

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mereu informat
Cum ajuta folia auto la protejarea tapiteriei din piele a vehiculelor?

Ati facut cumparat vreodata un vehicul second hand de lux, iar masina de care v-ati indragostit v-a dezamagit rapid cand ati vazut felul in care soarele a deteriorat interiorul din piele? Sau poate aveti un astfel de vehicul, si cautati o modalitate de a pastra interiorul din piele in aceeasi …

Mereu informat
Care e treaba cu regimul hotelier in Romania?

Un fenomen care s-a raspandit foarte mult  in ultima vreme in Romania este si foarte profitabil. Este vorba despre inchirierea de apartamente sau garsoniere in regim hotelier. Vorbim despre o afacere avantajoasa atat pentru proprietarii locuintelor, cat si pentru clienti. Statiunile si marile orase, precum Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, …

Mereu informat
Cum să vă protejați anvelopele împotriva resturilor de pe drumuri

Anvelopele bune nu sunt ieftine, deci este important să faceți tot ce puteți pentru a prelungi durata de viață a acestora. Deoarece anvelopele unui vehicul sunt primul punct de contact cu drumul, pericolele rutiere precum pietrele mici, gunoiul, resturile, sarea și substanțele chimice pot fi dăunătoare în timpul conducerii. Încercarea …