Cheltuieli de intretinere mai mici cu geamuri termopane

Pentru casa

Geamurile termopan va ajuta sa economisiti bani cu facturile dumneavoastra de energie, in timp ce va faceti casa mai confortabila. Puteti gasi astfel de produse inclusiv pe Internet. Inainte de a investi, aflati cum acest tip de fereastra poate creste retentia caldurii, asigura izolarea fonica, imbunatateste securitatea si reduce umezeala din locuinta.

Retentia caldurii

Termopanele sunt pur si simplu un model de fereastra care contine doua geamuri separate de o cavitate plina cu aer sau gaz. Aceasta creeaza o bariera termica naturala care impiedica pierderea de caldura. Aceste ferestre sunt de asemenea mai durabile decat ferestrele obisnuite si, deoarece ele reduc cantitatea de caldura pierduta, puteti economisi bani cu facturile de energie; in plus, puteti reduce amprenta de carbon a casei in atmosfera, ne spune d-nul Cristea, angajat la o firma de geamuri termopane din Arad.

Cand cumparati ferestre, verificati evaluarile eficientei termice ale produselor pe care le doriti (de la A la G). Ferestrele din clasa A au cea mai buna eficienta termica, iar ferestrele din categoriile A, B sau C vin cu recomandari in ceea ce priveste cresterea potentialului economiilor de energie. Puteti alege dintr-o varietate de tipuri de cadre si materiale pentru ferestrele cu geam termopan, inclusiv lemn, PVC sau aluminiu.

Izolare fonica

Geamurile termopan asigura imbunatatirea izolatiei fonice, reducand in mod semnificativ nivelul zgomotului din exterior spre interior, si invers, ceea ce le face ideale pentru persoanele care locuiesc in apropierea unor drumuri aglomerate sau intersectii. Mai mult decat atat, daca locuiti intr-o zona in care poluarea sonora este o problema si doriti sa va vindeti proprietatea, instalarea geamurilor duble poate creste valoarea locuintei si vor creste atractivitatea acesteia pentru potentialii cumparatori.

O solutie alternativa in astfel de situatii ar fi geamurile secundare, care constau intr-un singur panou de sticla aplicat peste fereastra originala. Nu sunt insa recomandate de cele mai multe firme de tamplarie PVC, deorece nu sunt la fel de eficace ca instalarea unor geamuri termopan, dar reprezinta o solutie mai putin costisitoare si o alternativa practica pentru persoanele care doresc sa mentina aspectul clasic al locuintei. 

Reduc umezeala

Temperatura panoului intern al unei ferestre cu geam termopan este apropiata de cea a incaperii. Acest lucru impiedica aerul intern sa ia contactul cu partea exterioara a geamului si sa provoace astfel condens in interiorul ferestrei. In plus, ele formeaza o izolare etansa, care impiedica patrunderea aerului rece si a umiditatii din exterior.

Securitate imbunatatita

Geamurile termopane sunt mai rezistente si mai greu de fortat decat ferestrele traditionale cu un singur panou, iar acest lucru va descuraja hotii. In plus, puteti adauga incuietori speciale, manete care pot fi fixate pe o anumita pozitie si alte sisteme de blocare a ferestrelor pentru o securitate sporita.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru casa
Vrei sa faci un proiect de casa?

  Va recomand sa vizitati pagina pagina de unde a fost preluat, unde puteti gasi si un articol excelent: http://www.octavian-ungureanu.ro/proiecte-case/infographic-arhitect-proiect-de-casa/.

Pentru casa
Functiile pe care le poate avea un filtru de apa in procesul de filtrare

Filtrele de apa au fost supuse unor schimbari majore de-a lungul ultimilor zece ani. In timp ce unele filtre multifunctionale au ramas populare pe piata, numarul filtrelor cu functii precise este in crestere. Deoarece nu se poate sti dinainte ce tip de substante contamineaza sursa de apa, este important sa …

UPS pt centrala pe lemne
Pentru casa
UPS pentru centrale termice pe lemne

   Daunazi am asistat la o discutie interesanta: – Ce Dumnezeu sa fac sa scap de caderile de tensiune…? Cum se incalzeste afara si temperatura trece de 25-30 de grade sau, la prima zapada, cand temperaturile scad sub zero grade penele de curent se succed suparator. – Pai, si noi …