Cheltuieli de intretinere mai mici cu geamuri termopane

Pentru casa

Geamurile termopan va ajuta sa economisiti bani cu facturile dumneavoastra de energie, in timp ce va faceti casa mai confortabila. Puteti gasi astfel de produse inclusiv pe Internet. Inainte de a investi, aflati cum acest tip de fereastra poate creste retentia caldurii, asigura izolarea fonica, imbunatateste securitatea si reduce umezeala din locuinta.

Retentia caldurii

Termopanele sunt pur si simplu un model de fereastra care contine doua geamuri separate de o cavitate plina cu aer sau gaz. Aceasta creeaza o bariera termica naturala care impiedica pierderea de caldura. Aceste ferestre sunt de asemenea mai durabile decat ferestrele obisnuite si, deoarece ele reduc cantitatea de caldura pierduta, puteti economisi bani cu facturile de energie; in plus, puteti reduce amprenta de carbon a casei in atmosfera, ne spune d-nul Cristea, angajat la o firma de geamuri termopane din Arad.

Cand cumparati ferestre, verificati evaluarile eficientei termice ale produselor pe care le doriti (de la A la G). Ferestrele din clasa A au cea mai buna eficienta termica, iar ferestrele din categoriile A, B sau C vin cu recomandari in ceea ce priveste cresterea potentialului economiilor de energie. Puteti alege dintr-o varietate de tipuri de cadre si materiale pentru ferestrele cu geam termopan, inclusiv lemn, PVC sau aluminiu.

Izolare fonica

Geamurile termopan asigura imbunatatirea izolatiei fonice, reducand in mod semnificativ nivelul zgomotului din exterior spre interior, si invers, ceea ce le face ideale pentru persoanele care locuiesc in apropierea unor drumuri aglomerate sau intersectii. Mai mult decat atat, daca locuiti intr-o zona in care poluarea sonora este o problema si doriti sa va vindeti proprietatea, instalarea geamurilor duble poate creste valoarea locuintei si vor creste atractivitatea acesteia pentru potentialii cumparatori.

O solutie alternativa in astfel de situatii ar fi geamurile secundare, care constau intr-un singur panou de sticla aplicat peste fereastra originala. Nu sunt insa recomandate de cele mai multe firme de tamplarie PVC, deorece nu sunt la fel de eficace ca instalarea unor geamuri termopan, dar reprezinta o solutie mai putin costisitoare si o alternativa practica pentru persoanele care doresc sa mentina aspectul clasic al locuintei. 

Reduc umezeala

Temperatura panoului intern al unei ferestre cu geam termopan este apropiata de cea a incaperii. Acest lucru impiedica aerul intern sa ia contactul cu partea exterioara a geamului si sa provoace astfel condens in interiorul ferestrei. In plus, ele formeaza o izolare etansa, care impiedica patrunderea aerului rece si a umiditatii din exterior.

Securitate imbunatatita

Geamurile termopane sunt mai rezistente si mai greu de fortat decat ferestrele traditionale cu un singur panou, iar acest lucru va descuraja hotii. In plus, puteti adauga incuietori speciale, manete care pot fi fixate pe o anumita pozitie si alte sisteme de blocare a ferestrelor pentru o securitate sporita.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru casa
Evaluarea autorizata a unui bun imobil

Problema principala in a evalua bunurile imobile e dificultatea de a gasi informatii credibile. Penuria de resurse financiare a ultimului an a alterat piata precum şi comportamentul actorilor in domeniul imobiliar. Piata a devenit a cumparatorilor, la randul lor acestia sunt cu mult mai putini. Actualele tendinte sunt determinate de …

Pentru casa
La ce este util un certificat energetic?

Ca si proprietar de casa sau de afacere, ultimul lucru la care va ganditi cand vreti sa vindeti sau sa va inchiriati proprietatea este un certificat energetic. Dupa toate aspectele la care trebuie sa va ganditi (agenti imobiliari, contracte de inchiriere, chirii si multe altele), chiar e nevoie sa va …

Pentru casa
Vrei sa faci un proiect de casa?

  Va recomand sa vizitati pagina pagina de unde a fost preluat, unde puteti gasi si un articol excelent: http://www.octavian-ungureanu.ro/proiecte-case/infographic-arhitect-proiect-de-casa/.

404 - Not found | We searched the space, but we could not find the page you are looking for.