Cheltuieli de intretinere mai mici cu geamuri termopane

Pentru casa

Geamurile termopan va ajuta sa economisiti bani cu facturile dumneavoastra de energie, in timp ce va faceti casa mai confortabila. Puteti gasi astfel de produse inclusiv pe Internet. Inainte de a investi, aflati cum acest tip de fereastra poate creste retentia caldurii, asigura izolarea fonica, imbunatateste securitatea si reduce umezeala din locuinta.

Retentia caldurii

Termopanele sunt pur si simplu un model de fereastra care contine doua geamuri separate de o cavitate plina cu aer sau gaz. Aceasta creeaza o bariera termica naturala care impiedica pierderea de caldura. Aceste ferestre sunt de asemenea mai durabile decat ferestrele obisnuite si, deoarece ele reduc cantitatea de caldura pierduta, puteti economisi bani cu facturile de energie; in plus, puteti reduce amprenta de carbon a casei in atmosfera, ne spune d-nul Cristea, angajat la o firma de geamuri termopane din Arad.

Cand cumparati ferestre, verificati evaluarile eficientei termice ale produselor pe care le doriti (de la A la G). Ferestrele din clasa A au cea mai buna eficienta termica, iar ferestrele din categoriile A, B sau C vin cu recomandari in ceea ce priveste cresterea potentialului economiilor de energie. Puteti alege dintr-o varietate de tipuri de cadre si materiale pentru ferestrele cu geam termopan, inclusiv lemn, PVC sau aluminiu.

Izolare fonica

Geamurile termopan asigura imbunatatirea izolatiei fonice, reducand in mod semnificativ nivelul zgomotului din exterior spre interior, si invers, ceea ce le face ideale pentru persoanele care locuiesc in apropierea unor drumuri aglomerate sau intersectii. Mai mult decat atat, daca locuiti intr-o zona in care poluarea sonora este o problema si doriti sa va vindeti proprietatea, instalarea geamurilor duble poate creste valoarea locuintei si vor creste atractivitatea acesteia pentru potentialii cumparatori.

O solutie alternativa in astfel de situatii ar fi geamurile secundare, care constau intr-un singur panou de sticla aplicat peste fereastra originala. Nu sunt insa recomandate de cele mai multe firme de tamplarie PVC, deorece nu sunt la fel de eficace ca instalarea unor geamuri termopan, dar reprezinta o solutie mai putin costisitoare si o alternativa practica pentru persoanele care doresc sa mentina aspectul clasic al locuintei. 

Reduc umezeala

Temperatura panoului intern al unei ferestre cu geam termopan este apropiata de cea a incaperii. Acest lucru impiedica aerul intern sa ia contactul cu partea exterioara a geamului si sa provoace astfel condens in interiorul ferestrei. In plus, ele formeaza o izolare etansa, care impiedica patrunderea aerului rece si a umiditatii din exterior.

Securitate imbunatatita

Geamurile termopane sunt mai rezistente si mai greu de fortat decat ferestrele traditionale cu un singur panou, iar acest lucru va descuraja hotii. In plus, puteti adauga incuietori speciale, manete care pot fi fixate pe o anumita pozitie si alte sisteme de blocare a ferestrelor pentru o securitate sporita.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru casa
3 Situatii cand un service TV va poate fi de ajutor

Burn-in Acest lucru este adesea cunoscut sub numele de burn-in pe ecran, desi aceasta definitie nu este pe deplin precisa. Burn-in-ul ecranului este o problema mai grava care implica degradarea permanenta a ecranului si are loc prin pastrarea unei imagini statice pe ecran pentru o lunga perioada de timp. Pastrarea …

Pentru casa
Apa sub masina de spalat vase? Iata cateva posibile motive

1. Aliniere gresita Una dintre cele mai bune modalitati de a evita scurgerile unei masini de spalat vase este sa va asigurati ca unitatea este nivelata. Cand este nealiniat, este posibil ca apa sa se adune sub masina de spalat vase. De asemenea, puteti pune lamele sub masina de spalat …

Pentru casa
Cele mai comune defectiuni ale aparatelor casnice

Frigidere Daca aveti un frigider cu un distribuitor de gheata sau de apa, probabil va place sa va primiti apa proaspata, rece si gheata la cerere – dar probabil nu sunteti atat de incantati sa aflati ca distribuitorul dvs. de apa si gheata are cele mai multe sanse sa se …