Cele mai comune defectiuni ale aparatelor casnice

Pentru casa

Frigidere

Daca aveti un frigider cu un distribuitor de gheata sau de apa, probabil va place sa va primiti apa proaspata, rece si gheata la cerere – dar probabil nu sunteti atat de incantati sa aflati ca distribuitorul dvs. de apa si gheata are cele mai multe sanse sa se strice – 17% dintre consumatori plangandu-se de un distribuitor care nu mai functioneaza. 13% se plang de un distribuitor de gheata care nu mai produce gheata. 7& raporteaza o acumulare de gheata in frigider, in timp ce 6% raporteaza scurgeri de apa, iar 5% spun ca frigiderul nu se raceste. Distribuitorul de gheata, motorul ventilatorului evaporator si termostatul sunt vinovati ai defectiunilor in cele mai multe cazuri.

Masini de spalat vase

V-ati deschis vreodata masina de spalat vase dupa un ciclu doar ca sa va dati seama ca vasele dvs. inca nu sunt curate? 11% dintre cei chestionati au mentionat ca masina lor de spalat vase nu mai spala cum ar trebui, in timp ce 9% au spus ca nu le mai usuca bine, iar 7% au spus ca apa nu se mai scurge corect. Ca si in cazul problemelor cu arzatoarele, unele probleme ale masinilor de spalat pot fi rezolvate acasa prin curatarea filtrului sau a bratelor pulverizatorului, conform Reparatii-Electrocasnice.net.

Cu toate acestea, daca aveti nevoie de o piesa noua pentru masina de spalat vase, cel mai probabil accea va fi supapa de admisie, care permite apei sa curga in masina; bratul de spalat, care pulverizeaza rafturile cu apa; pompa de scurgere, care va goleste masina de apa murdara; sau pompa de circulatie, care este responsabila pentru pulverizarea apei cu forta din bratul de spalare pentru a va curata vasele.

Microunde incorporate

Microundele fac prepararea unei mese floare la ureche, dar nu si cand se strica. 5% dintre consumatorii chestionati au raportat un panou de control stricat, in timp ce 4% au raportat fie zgomot excesiv, incapacitate de a incalzi suficient alimentele sau o usa stricata care nu s-ar putea incuia sau inchide. 2% s-au plans de faptul ca un platou rotativ nu se roteste sau un ventilator de evacuare nu functioneaza.

Teoretic, este posibil sa remediati singur o usa stricata de cuptor cu microunde urmarind videoclipuri pe YouTube relevante pentru modelul dvs. Un platou rotativ stricat poate fi rezultatul resturilor alimentare blocate in mecanism sau sub role. Este posibil sa puteti remedia singuri un panou de comanda stricat al microundelor, dezmembrandu-l si verificand conexiunea cablului cu banda. Dar noi va recomandam sa apelati la firme de reparatii electrocasnice si sa evitati astfel toate potentialele pericole, atat pentru sanatatea Dvs, cat si pentru producerea a mai multe stricaciuni ale aparatului.

Masini de spalat si de uscat

Masinile de spalat cu incarcare frontala sunt populare in ziua de astazi, dar 14% dintre clientii chestionati in privinta masinilor de spalat s-au plans de mucegai in jurul usii de incarcare frontala. Puteti curata masina de spalat cu incarcare frontala executand un ciclu fierbinte cu bicarbonat de sodiu si otet si uscand interiorul tamburului, precum si usile si sigiliile lor, cu o carpa curata si uscata dupa aceea. Preveniti reaparitia mucegaiului prin uscarea sigiliilor usii dupa fiecare incarcare si repetati spalarea cu otet lunar.

Parti ale masinii dvs. de spalat care s-ar putea strica includ comutatorul usii sau al capacului, care impiedica rotirea tamburului atunci cand usa este deschisa. Pompa de scurgere si rulmentii cuvei sunt, de asemenea, cauze frecvente ale defectiunilor masinii de spalat. Cu toate acestea, cea mai scumpa problema de remediat este un panou de control defect.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru casa
Ce este un motocultor si la ce foloseste?

Un motocultor este o masina agricola mica si puternica, proiectata pentru lucrarile de prelucrare a solului in gradini sau mici suprafete agricole. Acesta este echipat cu un motor intern, de obicei cu benzina sau motorina, si un ansamblu de unelte sau accesorii care permit lucrul eficient cu solul. Motocultorul poate …

Pentru casa
Informatii utile despre centrala termica

In ce situatii trebuie facuta mentenanta In cele mai multe cazuri, este indicat sa faci mentenanta centralei termice inaintea sezonului rece, asa incat aceasta sa functioneze corespunzator pe timpul iernii. Cu toate acestea, atunci cand observi ca centrala nu mai este performanta, poti face interventia si pe durata iernii. Trebuie …

Pentru casa
Cum se recunoaste un electrician autorizat ANRE?

In cazul in care in trecut ai lucrat cu electricieni neautorizati, stii deja la ce riscuri te supui. Lucrarile sunt facute prost si in graba, iar orice reparatie produce si mai multe daune. Acestea fiind spuse, data viitoare cand alegi un electrician, ar trebui sa optezi pentru unul autorizat ANRE, …