Am un covor din iuta, cum il pot spala?

Pentru casa

Cum se curata covoarele din iuta?

Luati in considerare cateva detalii suplimentare despre curatarea covoarelor din iuta si asigurarea faptului ca acestea raman in stare buna si nu ezitati sa discutati cu un profesionist de curatare a covoarelor de langa dumneavoastra despre covoarele si mochetele din casa dumneavoastra!

  • Covoarele din iuta sunt realizate cu o fibra vegetala naturala, ceea ce le confera flexibilitate, precum si durabilitate. Fibrele vegetale naturale inseamna, de obicei, mult mai putine substante chimice si toxine in casa decat covoarele realizate cu materiale artificiale, cum ar fi poliesterul sau nailonul, conform profesionistilor de la o spalatorie de covoare din Alba Iulia.
  • Pentru un plus de moliciune, unele covoare din iuta sunt amestecate cu chenille, o fibra naturala de bumbac filata pentru a crea un finisaj matasos. Chenille este atat de moale incat este adesea folosit pentru pulovere, esarfe si paturi! Atunci cand este amestecat cu iuta, obtineti un covor care este durabil, dar moale si confortabil sub picioare.
  • Iuta este groasa in mod natural, mai mult decat sisal sau iarba de mare, ceea ce o face o alegere excelenta pentru camerele aglomerate si holurile foarte circulate.
  • In ciuda durabilitatii sale, iuta absoarbe umiditatea cu oarecare usurinta. Acest lucru face din covoarele din iuta o alegere nepotrivita pentru zonele exterioare sau pentru orice loc in care covorul ar putea deveni prea umed, cum ar fi o spalatorie. Umiditatea retinuta poate duce la aparitia mucegaiului si a mucegaiului, ambele greu de curatat de pe un covor de iuta.
  • Deoarece covoarele din iuta sunt tesute, ati putea folosi un accesoriu cu perie in timpul aspiratului, pentru a ridica murdaria prinsa si impamantata si alte resturi. Pentru murdaria reziduala la care aspiratorul nu poate ajunge, luati in considerare posibilitatea de a agata covorul si de a-l peria cu o perie de tesatura cu peri rigizi.
  • Evitati sa folositi detergenti pentru curatarea petelor sau chiar detergenti standard pentru covoare pe iuta, deoarece acesti detergenti raspund diferit la iuta fata de alte fibre de covoare.
  • Pentru a trata petele de pe un covor de iuta, preparati un amestec 50/50 de otet alb si apa calda sau diluati o cantitate mica de detergent de rufe in apa. Folositi o carpa curata si umeda pentru a aplica detergentul pe pata si o alta carpa curata pentru a o sterge.
  • Evitati sa frecati detergentul pe covor, deoarece acest lucru poate impinge pata si mai adanc!

Deoarece apa poate pata covoarele din iuta cu o oarecare usurinta, platforma Spalatoriecovoare.net va recomanda sa folositi un uscator de par pe covorul din iuta imediat dupa ce ati curatat. Evitati sa lasati in urma apa de clatire reziduala!

Se simte mirosul covoarelor de iuta atunci cand le curatati?

Uneori, covoarele din iuta au un miros ciudat, de pamant, atunci cand sunt deschise pentru prima data din pachetul de transport sau cand le udati. Acest miros nu este neaparat neplacut, ci doar un pic ciudat si diferit fata de alte covoare, si este doar un rezultat al firelor de plante din care sunt facute. Odata ce covorul de iuta se aeriseste dupa despachetare sau curatare, acest miros ar trebui sa dispara.

Covoarele din iuta se desprind?

Covoarele din fibre vegetale au tendinta de a se desprinde in timp, deoarece acele fibre se desfac din cauza traficului si uzurii normale. O modalitate de a ajuta la evitarea varsarii excesive este sa folositi un tampon sub covor, pentru a evita ca acesta sa se frece de podeaua de sub el. De asemenea, este recomandat sa curatati un covor de iuta ori de cate ori este nevoie, pentru a impiedica excesul de murdarie sa provoace uzura si cadere suplimentara.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru casa
Ce este un motocultor si la ce foloseste?

Un motocultor este o masina agricola mica si puternica, proiectata pentru lucrarile de prelucrare a solului in gradini sau mici suprafete agricole. Acesta este echipat cu un motor intern, de obicei cu benzina sau motorina, si un ansamblu de unelte sau accesorii care permit lucrul eficient cu solul. Motocultorul poate …

Pentru casa
Informatii utile despre centrala termica

In ce situatii trebuie facuta mentenanta In cele mai multe cazuri, este indicat sa faci mentenanta centralei termice inaintea sezonului rece, asa incat aceasta sa functioneze corespunzator pe timpul iernii. Cu toate acestea, atunci cand observi ca centrala nu mai este performanta, poti face interventia si pe durata iernii. Trebuie …

Pentru casa
Cum se recunoaste un electrician autorizat ANRE?

In cazul in care in trecut ai lucrat cu electricieni neautorizati, stii deja la ce riscuri te supui. Lucrarile sunt facute prost si in graba, iar orice reparatie produce si mai multe daune. Acestea fiind spuse, data viitoare cand alegi un electrician, ar trebui sa optezi pentru unul autorizat ANRE, …