7 pasi catre un make-up de succes

Machiaj profesional
Fashion

In ziua de astazi makeup-ul este mai mult o necesitate decat un moft, însa femeile – fiind simbolul frumusetii eterne – au simtit dintotdeauna nevoia sa-si pastreze cu orice efort acel chip angelic cu care se evidentiaza mai mult decat orice barbat.

1. Evita sa aplici makeup-ul mai mult de cat e normal

Rolul makeup-ului este de a-ti pune in evidenta trasaturile, si nu de a atrage o atentie nedorita. De aceea aplicarea unei cantitati prea mari de make-up (adica machiajul în ansamblu) va atrage asupra ta o atentie negativa. Sa nu aplici niciodata cantitati prea mari din urmatoarele elemente:

A) Contur de ochi: conturul de culoare neagra dat gros te va scoate prea tare în evidenta si va înabusi perspectiva makeup-ului aplicat.

B) Rimel: prea multa mascara (rimel) va falsifica look-ul tau si mai tarziu se va scurge. Va arata oribil asociat cu un contur al ochilor prea pronuntat,  sau cu o umbra a ochilor negru ori albastru prea închis.

C) Fond de ten: Asigura-te ca fondul de ten este de aceeasi culoare cu pielea. Menirea lui este de a proteja si a da fetei un aspect fin. Cuvantul magic este omogenizare!

D) Pudra: Aceleasi observatii sunt valabile si pentru pudra – nu prea multa. De asemenea, ai grija sa omogenizezi make-up-ul încat sa nu iasa în evidenta liniile.

2. Conturarea Buzelor

Aplica conturul pentru a acoperi uniform buzele, adauga consecvent culoare, si atunci rujul va rezista mai mult. Asigura-te ca conturul sa nu fie vizibil. De asemenea, culoarea rujului trebuie sa se potriveasca cu pigmentul pielii – foloseste culori reci daca pielea ta se potriveste acestui tip, sau daca e invers, foloseste culori calde. Daca vrei ca buzele sa para mai subtiri, aplica conturul mai în interior. Daca doresti sa dai buzelor volum, fereste-te de greseala de a aplica conturul în afara zonei naturale de contur a buzelor. Aceasta tactica nu da decat un efect de neingrijire si falsitate.

3. Ocazii de realizare a diferitelor tipuri de makeup

Realizeaza un make-up specific unei ocazii date. De exemplu, daca te duci la plaja nu va trebui sa porti acelasi (sau atat de mult) machiaj ca atunci când mergi la dans. De asemenea, machiajul din timpul zilei trebuie sa fie întotdeauna mai luminos decat cel aplicat pentru ocaziile de seara.

4. Un machiaj usor sau deloc

Multe dintre femei nu se machiaza deoarece nu pot sa realizeze un make-up bun, si se tem mai ales sa nu-si aplice unul incorect, in conceptia lor prea proeminent.

Daca sunteti nesigure incepeti cu un machiaj într-o tenta de culori luminoase. Incepeti usor si folositi produsele pentru make-up pe rand. E bine ca mai intai sa aplicati fondul de ten, adaugati apoi rimelul, fardul sau rujul. Daca nu sunteti obisnuita sa va machiati,  folosind mult din fiecare este prea mult pentru dumneavoastra – deci luati-o incet.

Makeup de succes

Zicala spune ca: mai bine mai putin decat deloc. Daca inca sunteti nesigure, atunci cereti un sfat avizat.

5. Machiajul pronuntat

Cand machiajul e finalizat, acesta ar trebui sa arate natural – aceasta insemnand lipsa culorilor stridente. Daca ai pigmentul pielii si parul mai închis îti va sta bine în acele nuante mai închise, culorile luminoase în schimb te vor face sa pari decolorata.

Însa daca ai pielea si parul deschise atunci chiar culorile deschise te vor avantaja, în acest sens machiajul închis doar te va îmbatrani si tenul îti va parea aspru. Iar de ai tenul gras mai întai foloseste o solutie de înlaturare a sebumului dupa care aplica fondul de ten. Iar întotdeauna sa iei putina pudra cu tine, folosind-o atunci cand trebuie sa faci mici retusuri.

6. Culoarea parului

Culoarea parului de asemenea ar trebui sa fie în armonie cu pielea. Daca ai parul de nuante închise si doresti sa-i dai culoare, gaseste noante apropiate de lookul tau.

Însa de ai parul deschis foloseste de asemeni culori deschise. Cu varsta si tenul se va deschide deci oricum va trebui sate vopsesti. Un ultim lucru trebuie spus despre parul vopsit, – daca tot te vossesti atunci tine pasul nu-l lasa sa se decoloreze asa repede.

7. Si ultimul aspect

Tine makeup-ul într-o forma proaspata prin pudrari regulate. Nu lasa machiajul sa curga sau sa faca cute. Zambeste!!!

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Extensii de par
Fashion
Lumea minunata a extensiilor de par

Este absolut uimitor faptul, ca in ceea ce priveste rochiile de seara femeile detin colectii intregi. Niciodata nu veti vedea ca o doamna sau o domnisoara colectioneaza manusi sau palarii. Atentia lor este concentrata strict asupra rochiilor. Acest lucru se intampla si pentru ca sunt nevoite sa mearga des la …