6 motive bune pentru a apela la un electrician

Pentru casa

Deoarece multi dintre noi avem o cunoastere incredibil de limitata a unei instalatii electrice si a modului in care functioneaza electricitatea, este posibil sa nu intelegem si sa nu apreciem pe deplin cand si de ce este important sa solicitam serviciile unui electrician pentru a efectua reparatii electrice, si pentru a asigura siguranta caselor noastre sau a locurilor de munca.

Cu exceptia caselor construite foarte recent, este mai mult decat probabil ca sistemul electric al casei dumneavoastra sa beneficieze de o anumita atentie sub forma de modernizare si reparatii. Siguranta electrica a locuintelor creste ca urmare a noilor coduri electrice si, prin urmare, este important sa fiti la curent cu aceste modificari.

De asemenea, platforma online www.electrician-autorizat.net ne aminteste ca, odata cu dependenta noastra crescuta de tehnologie, cererea noastra de putere creste simultan.Deci, ce fel de „simptome” electrice indica faptul ca ar trebui chemat un electrician?

  1. Daca descoperiti ca intrerupatoarele electrice se declanseaza frecvent sau sigurantele dumneavoastra se ard des, ar trebui apelat un electrician. Nu este o rezolvare sa inlocuiti in mod repetat sigurantele si sa resetati intrerupatoarele, deoarece sistemul dumneavoastra va continua sa atraga mai mult curent decat este capabil sa alimenteze in siguranta. Ambele situatii pot indica, de asemenea, ca exista o problema si un potential pericol la un circuit sau la mai multe.
  2. Daca observati ca luminile dvs. palpaie si / sau se estompeaza in mod neasteptat atunci cand sunt utilizate anumite aparate, ar fi o idee buna sa solicitati serviciile electrice ale unui electrician calificat, cu experienta si competenta. Sunt multe aparate care functioneaza cu un motor si consuma cantitati excesive de curent electric, si acestea trebuie sa aiba propriile circuite dedicate.
  3. Punctele de alimentare si placile de alimentare supraincarcate solicita enorm sistemele electrice din numeroase case si locuri de munca. De fapt, astfel de aranjamente pot forta sistemul electric sa functioneze cu mult peste capacitatea la care este proiectat, iar un electrician poate crea circuite si prize suplimentare pentru a va face spatiile mai sigure.
  4. Chiar si astazi, un numar surprinzator de case au cabluri electrice care ruleaza sub covoare si de-a lungul plintei. Daca acesta este cazul in casa dumneavoastra, exista un risc electric semnificativ si sunt necesare mai multe prize de curent. Sunati un electrician si cereti-i sa instaleze prize suplimentare pentru a imbunatati nu numai aspectul, ci si pentru a spori siguranta casei dumneavoastra.
  5. Daca aveti inca puncte de alimentare mai vechi in casa dumneavoastra, cu siguranta trebuie sa sunati si sa angajati un electrician. Aceasta situatie poate indica faptul ca sistemul electric al casei dumneavoastra nu este complet si suficient de impamantat si acest lucru poate insemna ulterior ca locuinta dumneavoastra nu este in siguranta.
  6. Comutatoarele, punctele de alimentare si orice alte suprafete ale sistemului electric care sunt calde la atingere si orice comutatoare sau prize care degaja un soc electric mic (sau mai mare) pot fi un indiciu ca, in cel mai bun caz, exista o solicitare excesiva pe circuit sau, eventual, ceva mult mai rau. Unele case mai vechi au inca cabluri din aluminiu, ceea ce inseamna ca este necesar sa verificati in mod constant cablurile electrice ale casei dumneavoastra, dar suprafetele calde sau cele care provoaca socuri ar trebui intotdeauna sa fie verificate de un electrician.
No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru casa
Ce este un motocultor si la ce foloseste?

Un motocultor este o masina agricola mica si puternica, proiectata pentru lucrarile de prelucrare a solului in gradini sau mici suprafete agricole. Acesta este echipat cu un motor intern, de obicei cu benzina sau motorina, si un ansamblu de unelte sau accesorii care permit lucrul eficient cu solul. Motocultorul poate …

Pentru casa
Informatii utile despre centrala termica

In ce situatii trebuie facuta mentenanta In cele mai multe cazuri, este indicat sa faci mentenanta centralei termice inaintea sezonului rece, asa incat aceasta sa functioneze corespunzator pe timpul iernii. Cu toate acestea, atunci cand observi ca centrala nu mai este performanta, poti face interventia si pe durata iernii. Trebuie …

Pentru casa
Cum se recunoaste un electrician autorizat ANRE?

In cazul in care in trecut ai lucrat cu electricieni neautorizati, stii deja la ce riscuri te supui. Lucrarile sunt facute prost si in graba, iar orice reparatie produce si mai multe daune. Acestea fiind spuse, data viitoare cand alegi un electrician, ar trebui sa optezi pentru unul autorizat ANRE, …