5 Motive pentru un sejur in Cracovia

Cracovia
Suflet de om

Cine s-ar fi gandit sa viziteze Cracovia in urma cu 10 ani? In doar cativa ani, acest far cultural al Poloniei s-a plasat pe un loc deloc de neglijat pe harta turistica europeana. Putem spune despre Cracovia ca este cel mai frumos oras din Polonia.

Cracovia reprezinta orasul ideal pentru un city break. Timp de un week-end, ai posibilitatea de a vedea principalele sale bogatii. Centrul istoric al orasului se poate descoperi pe jos si concentreaza principalele atractii turistice. Nu vei pierde timpul cu transportul, totul este simplu si confortabil.

Rynek Glowny

Piata principala din Cracovia, Rynek Glowny, este cunoscuta si drept cea mai mare piata medievala din Europa. Turistii pot admira aici numeroase edificii religioase precum Biserica Sf. Adalbert din centru si Bazilica Sf. Maria, usor de recunoscut datorita turnurilor sale gotice.

Pe urmele Papei Ioan Paul al II-lea

Cracovia este orasul Papei Ioan Paul al II-lea. Inainte de a deveni Papa, Karol Wojtyla a fost arhiepiscop de Cracovia. Acesta a lasat numeroase urme si amintiri peste tot in oras. De exemplu, Palatul Arhiepiscopilor si Biserica Sf. Stanislaw Kostka. La Kalwaria Zebrzydowska si la casa natala a Papei au loc, an de an, pelerinaje.

Castelul Regal Wawel

Situat pe dealul cu acelasi nume, Castelul Regal Wawel este azi un muzeu care expune colectii artistice si piese din istoria Poloniei precum bijuteriile coroanei. In cripta catedralei sale vizitatorii pot admira mormintele fostilor regi din Polonia.

Kazimierz, cartierul istoric

Relatia iudeo-poloneza este milenara. Nu este surprinzator faptul ca aceasta cultura evreiasca a marcat Polonia. In mijlocul secolului 20, au ramas doar cateva mii de evrei in Polonia. Insa asistam, la fel ca si in alte tari din Europa Centrala – la reinnoirea acestei culturi si la descoperirea sa de catre tinerele generatii. Kazimierz reprezinta aceasta reinnoire, epicentrul vietii culturale din Cracovia.

Auschwitz-Birkenau

Numerosi sunt turistii care isi rezerva o zi doar pentru a vizita fostul camp de exterminare Auschwitz-Birkenau. Numeroase sunt persoanele care vin in Polonia pentru a se reculege in acest loc istoric si profita de acest lucru pentru a descoperi si orasul Cracovia.

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Suflet de om
Motive pentru care unii oamenii decid sa isi faca tatuaje

Ai vazut vreodata pe cineva cu un tatuaj imens pe mana si te-ai intrebat involuntar care este motivul pentru care oamenii isi fac tatuaje? Tatuajele au partea lor neinteleasa. De la a fi interzis in multe medii de lucru, la a fi considerat inacceptabil din punct de vedere social in …

Suflet de om
Cateva cuvinte despre Turcia istorica

Turcia face parte din topul celor mai vizitate tari din lume, cu un turism foarte bine elaborat si cu o infrastrucura perfecta pentru turistii dornici de a vizita aceasta tara. Cultura si traditiile s-au pastrat datorita localnicilor, de aceea este una dintre cele mai vizitate tari din lume. Turcia este …

Suflet de om
De ce ai nevoie pentru a realiza un masaj erotic (aproape) perfect

Cauti o noua metoda de a te reconecta cu iubitul tau? Incerca un masaj erotic perfect plin de senzualitate. De prea multe ori, cuplurile trec mult prea repede peste preludiu, ceea ce inseamna ca neglijeaza aproape 80 la suta din corpul celuilalt. O sesiune de masaj erotic perfect incurajeaza iubitii …