3 Situatii cand un service TV va poate fi de ajutor

Pentru casa

Burn-in

Acest lucru este adesea cunoscut sub numele de burn-in pe ecran, desi aceasta definitie nu este pe deplin precisa. Burn-in-ul ecranului este o problema mai grava care implica degradarea permanenta a ecranului si are loc prin pastrarea unei imagini statice pe ecran pentru o lunga perioada de timp.

Pastrarea imaginii, desi frustranta, poate fi reparata relativ usor. Pastrarea imaginii apare atunci cand imaginea ramane pe ecran chiar si atunci cand schimbati canalul sau introduceti diferite suporturi media – aceasta tinde sa apara doar pentru cateva momente.

Este posibil sa puteti face ceva in acest sens, ajustand nivelurile de luminozitate si contrast de pe televizor si redand diferite tipuri de continut pentru a vedea daca problema dispare, sfatuiesc expertii de la o firma de reparare televizor. De asemenea, puteti activa functia Pixel Shift a televizorului; cand aceasta functie este activata, imaginile de pe ecran se misca putin pentru a varia pixelii utilizati. Pixel Shift este adesea inclus in setarile moderne si ar putea curata imaginea fantoma.

Ecran blurat

O alta problema obisnuita este cand imaginea afisata pe ecran pare sa fie neclara sau blurata. Detaliile mai mici tind sa se piarda, iar calitatea imaginii se vede slab, transformand foarte repede experienta dumneavoastra placuta in disconfort si stres.

Aceasta problema ar putea aparea daca semnalul primit este un standard digitalizat (480p), deoarece exista o discrepanta intre rezolutie si afisaj. De asemenea, merita remarcat faptul ca semnalul digital pe care il primeste televizorul dumneavoastra poate fi afectat si de conditiile meteorologice, astfel incat imaginea poate fi neclara si stralucitoare.

Cu toate acestea, vestea buna este ca, atunci cand se intampla acest lucru cu televizoarele moderne, exista sanse mari sa se poata rezolva, astfel incat sa va puteti bucura in continuare de televizorul dumneavoastra pentru o lunga perioada de timp.

Imagini sterse

Daca televizorul este pornit, dar imaginea este stearsa pe unele zone ale ecranului, va va fi dificil sa va bucurati de continut. S-ar putea sa incercati sa ignorati semnele asemanatoare petelor, dar nu puteti nega ca acest lucru va va afecta experienta. Spoturile decolorate nu sunt atat de rare si pot fi insotite de alte probleme grave, cum ar fi imaginea care devine neagra dupa ce ati pornit televizorul, informeaza acest website.

Ecranele decolorate se datoreaza probabil unui sistem de iluminare din spate defect, ceea ce inseamna ca va trebui sa reparati sau sa inlocuiti televizorul. In ziua de azi aveti la dispozitie o multime de televizoare OLED si 3D la preturi accesibile, asa ca aruncati o privire in magazinul Dvs preferat pentru a va alege un televizor nou-nout.

Cu toate acestea, uneori, poate fi dificil sa va dati seama daca televizorul dumneavoastra nu functioneaza corect sau daca problema cu imaginea este de la transmisie.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru casa
Ce este un motocultor si la ce foloseste?

Un motocultor este o masina agricola mica si puternica, proiectata pentru lucrarile de prelucrare a solului in gradini sau mici suprafete agricole. Acesta este echipat cu un motor intern, de obicei cu benzina sau motorina, si un ansamblu de unelte sau accesorii care permit lucrul eficient cu solul. Motocultorul poate …

Pentru casa
Informatii utile despre centrala termica

In ce situatii trebuie facuta mentenanta In cele mai multe cazuri, este indicat sa faci mentenanta centralei termice inaintea sezonului rece, asa incat aceasta sa functioneze corespunzator pe timpul iernii. Cu toate acestea, atunci cand observi ca centrala nu mai este performanta, poti face interventia si pe durata iernii. Trebuie …

Pentru casa
Cum se recunoaste un electrician autorizat ANRE?

In cazul in care in trecut ai lucrat cu electricieni neautorizati, stii deja la ce riscuri te supui. Lucrarile sunt facute prost si in graba, iar orice reparatie produce si mai multe daune. Acestea fiind spuse, data viitoare cand alegi un electrician, ar trebui sa optezi pentru unul autorizat ANRE, …