3 Componente esentiale ale sistemului electric la masini

Mereu informat

Sistemul electric al masinii dumneavoastra este format din baterie, demaror si alternator. Bateria furnizeaza curent demarorului. Apoi, dupa ce motorul a pornit, alternatorul ofera bateriei energia de care are nevoie pentru a se reincarca, si pentru a va alimenta masina. Daca una dintre aceste piese nu functioneaza corect, masina dvs. nu va porni sau nu va functiona corect. Electricienii auto pot efectua o verificare a sistemului electric pentru a se asigura ca totul functioneaza corect.

Acestia identifica orice probleme care pot aparea cu sistemul dumneavoastra electric – daca tehnicienii gasesc o problema, va vor anunta ce pot face pentru a o remedia. E bine ca orice problema sa fie rezolvata inainte de a aparea, astfel incat sa nu ramaneti blocat cu un vehicul care nu porneste, recomanda site-ul web Electricianauto.net.

1.Bateria

Pana la pornirea vehiculului, bateria asigura intregul curent electric al masinii. Aceasta include curentul catre sistemele de aprindere si combustibil, care sunt responsabile pentru crearea arderii necesare functionarii motorului dumneavoastra.

2.Demarorul

In timp ce bateria furnizeaza puterea pentru pornirea vehiculului, demarorul (sau electromotorul) este cu adevarat cel care pune motorul in functiune. Bateria furnizeaza o cantitate de curent demarorului, acesta roteste apoi volanta, care roteste arborele cotit si incepe miscarea pistoanelor motorului. Acest proces complicat este motivul pentru care este esential sa va asigurati ca electromotorul functioneaza.

Este dificil de determinat cu exactitate cand un demaror se va strica, dar o verificare a sistemului electric la un electrician auto poate ajuta la recunoasterea semnelor de avertizare. Acesta va verifica daca demarorul consuma cantitatea adecvata de curent. Un consum excesiv de curent va indica un demaror uzat, in timp ce un consum scazut indica cabluri sau conexiuni corodate. Nu trebuie sa va faceti griji – aceasta este o problema pe care un service de electrica auto o poate rezolva.

3.Alternatorul

Cand motorul este pornit, alternatorul mentine bateria incarcata si sistemul electric in functiune. Masina dvs. poate porni cu un alternator defect, dar nu va putea functiona pentru o perioada lunga de timp. Daca alternatorul necesita inlocuire, sistemul electric al vehiculului dumneavoastra va functiona neregulat, bateria sa se va descarca si, in cele din urma, motorul dumneavoastra va pierde putere. O verificare completa a sistemului electric va va spune daca alternatorul genereaza cantitatea adecvata de curent si tensiune. In acest fel, primiti o avertizare inainte ca alternatorul sa se defecteze.

Un sistem electric sanatos pentru o calatorie de incredere

Sistemul electric al masinii dumneavoastra este important – foarte important. La fel este si a ramane informat cu privire la capacitatea sa de a performa. Lasata neverificata, o baterie slaba sau descarcata poate face ravagii asupra altor parti ale sistemului electric, cum ar fi alternatoarele si demaroarele. Daca sistemul dumneavoastra electric da semne de functionare nu intarziati – duceti-va masina la electricianul auto local favorit, astfel incat acesta sa poata evalua situatia, sa se asigure ca tensiunea este corecta, si sa previna alte daune potentiale.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mereu informat
Cum ajuta folia auto la protejarea tapiteriei din piele a vehiculelor?

Ati facut cumparat vreodata un vehicul second hand de lux, iar masina de care v-ati indragostit v-a dezamagit rapid cand ati vazut felul in care soarele a deteriorat interiorul din piele? Sau poate aveti un astfel de vehicul, si cautati o modalitate de a pastra interiorul din piele in aceeasi …

Mereu informat
Care e treaba cu regimul hotelier in Romania?

Un fenomen care s-a raspandit foarte mult  in ultima vreme in Romania este si foarte profitabil. Este vorba despre inchirierea de apartamente sau garsoniere in regim hotelier. Vorbim despre o afacere avantajoasa atat pentru proprietarii locuintelor, cat si pentru clienti. Statiunile si marile orase, precum Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, …

Mereu informat
Cum să vă protejați anvelopele împotriva resturilor de pe drumuri

Anvelopele bune nu sunt ieftine, deci este important să faceți tot ce puteți pentru a prelungi durata de viață a acestora. Deoarece anvelopele unui vehicul sunt primul punct de contact cu drumul, pericolele rutiere precum pietrele mici, gunoiul, resturile, sarea și substanțele chimice pot fi dăunătoare în timpul conducerii. Încercarea …