Cum sa porniti o afacere de reparatii calculatoare

Service de computere
Afaceristi

Determinati caracteristicile clientilor dumneavoastra ideali

Inainte de a va incepe propria afacere de reparatii PC, trebuie sa va dati seama pe cine vreti sa serviti. Aflati cine sunt clientii dumneavoastra ideali si caracteristicile comune pe care acestia le impartasesc. Cat de mari sunt afacerile lor? Cu ce probleme majore legate de obiectul dumneavoastra de activitate se confrunta ei? Pe masura ce incepeti sa va formati o idee asupra clientilor ideali, ganditi-va si la faptul daca vreti sa mergeti pe ceva generalist sau sa va specializati pe o anumita nisa. Sunt toti clientii dvsdumneavoastra intr-o anumita industrie, sau folosesc in mod obisnuit acelasi produse software si hardware specifice? Axandu-va pe o anumita nisa si avand o specializare va poate ajuta cu adevarat cu marketingul si vanzarile. Va veti pozitiona pentru a oferi solutii pe care niciun alt profesionist din domeniul tehnologiei nu le ofera si astfel sa deveniti indispensabil clientilor dumneavoastra.

Dezvoltarea afacerii

Setati-va tarifele chiar de la inceput

Atunci cand rulati propria afacere de reparare a computerului, timpul inseamna bani. Nu va puteti permite sa setati tarife prea mici pentru inceput. Nu numai ca va trebui sa lucrati incredibil de mult doar pentru a va atinge targeturile dar de asemenea veti avea dificultati in a creste preturile odata ce ati demarat deja afacerea, fara a pierde clienti si a compromite relatiile sau reputatia dumneavoastra. Pentru a va asigura ca va incepeti afacerea utilizand tarife competitive, www.reparatii-calculatoare.net va sfatuieste sa identificati concurentii locali si vedeti modul in care acestia taxeaza clientii si modul in care serviciile lor se compara cu ale dumneavoastra.

Cunoasteti-va punctele forte si slabiciunile

Pe masura ce va dati seama cum sa incepeti o afacere de reparare a calculatoarelor, trebuie sa stiti punctele dumneavoastra forte si slabiciunile pe care le aveti. S-ar putea sa aveti o baza tehnica foarte puternica, dar sa nu fiti foarte priceputi in afaceri. Pentru a reusi trebuie sa aveti un echilibru bun de aptitudini sociale si tehnice astfel incat sa puteti raspunde cel mai bine nevoilor clientilor dumneavoastra si sa va construiti relatii pe termen lung cu acestia. Asigurati-va ca aveti timp sa va deplasati in afara zonei de confort, si lucrati la deprinderea competentelor care sunt mai greu de format.

Fiti rabdator si lasati afacerea sa evolueze in timp

Nu va puteti astepta sa obtineti imediat o lista completa de clienti si venituri constante pentru afacerea dumneavoastra. Cand incepeti activitatea de reparatii pc trebuie sa va asteptati sa dureze ceva timp pentru a o pune pe rol – cateodata pana la 6 luni sau chiar un an. De ce? O afacere reusita de reparatii computere este construita pe relatii puternice cu clientii si relatiile necesita timp pentru a evolua. Trebuie sa obtineti perspective pentru afacerea dumneavoastra, clientii sa va cunoasca si sa aiba incredere serviciile oferite pentru ca acestia sa se transforme ulterior in clienti stabili, buni platitori, pe termen lung. Fiti rabdatori si urmati pasi simpli atunci cand va formati clientela. Creati conexiuni prin evenimente de marketing si de networking. Treceti fiecare client cu atentie prin ciclul vanzarilor. Daca sunteti diligent cu eforturile voastre, acestea vor fi rasplatite in timp.

Service de computere

Amintiti-va ca marketingul este cheia

Cand va ganditi doar cum sa incepeti o afacere de reparatii de calculatoare, veti avea o multime de roluri. Probabil ca trebuie sa faceti de la bun inceput activitati de marketing, vanzari, administrative si multe altele. Stabilirea unui plan de marketing bine conceput si diversificat, care incorporeaza o multime de activitati diferite, este singura modalitate de a va construi afacerea si a va asigura ca cifra de vanzari este bine alimentata. Astfel, puteti atrage clienti noi in mod regulat si va va ramane suficient timp sa gestionati alte elemente ale afacerii dumneavoastra.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Profesionisti la lucru
Afaceristi
Contabilitate externalizata – Cheia succesului?

Posibil ca sunteti cu totii de acord ca cei dintai cinci ani ai afacerilor sunt foarte dificil de trecut. Daca afacerea reuseste totusi sa supravietuiasca primii cinci ani, nu mai exista atunci indoieli ca, in timp, aceasta va deveni una de succes. Majoritatea persoanelor isi lichideaza afacerea in primii 5 …

Afaceristi
1
Model de videochat – O meserie provocatoare

Nu putine sunt anunturile si mesajele in care se anunta ca se fac angajari pentru job-ul de model de videochat si multe dintre aceste mesaje raman fara raspuns… Chiar daca este o meserie perfect legala, extrem de bine remunerata scepticismul specific romanilor, impiedica multe tinere sa experimenteze si sa de …

Afaceristi
Cum sa va dezvoltati cat mai eficient firma de transport persoane

Aveti grija de problema fluxului banilor Una din problemele principale cu care se confrunta micii antreprenori este fluxul banilor. Multe companii mici se inchid prematur deoarece raman fara bani pentru cheltuieli urgente, cum ar fi cumpararea de materii prime si plata salariilor angajatilor. Daca doriti sa conduceti si sa promovati …